Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Habcsók csodák

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Habcsók csodák
Elkészítési nehézség: Közepes

Hozzávalók

Habcsókhoz

  • 2 tojásfehérje (közepes méretű)
  • 100 g porcukor
  • 1 kávéskanál citromlé

Ezenkívül

Díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük. A tepsit kikenjük margarinnal és sütőpapírral béleljük.

Elkészítés

A tojásfehérjét egy keverőedényben konyhai robotgéppel (habverővel) legmagasabb fokozaton 2 percig kemény habbá verjük, majd a cukrot és a citromlevet is fokozatosan a masszához keverjük és további 3 percig verjük. Kb. egy púpos evőkanálnyi habot félreteszünk és pici piros ételszínezék hozzáadásával rózsaszínűre színezzük. A maradék habot elfelezzük, az egyik felét zöld ételszínezővel megfestjük és (8-10 mm Ø) nyomózsákba töltjük. A másik felét színezés nélkül nyomózsákba (8-10 mm Ø) töltjük. A sütőtepsibe kb. 4 cm széles, 5 cm magas hóembereket, a színezett habból ugyanilyen nagyságú fenyőket nyomunk. A rózsaszínű habot egy kisebb átmérőjű nyomózsákba töltjük és a hóember fejére apró sapkát formázunk. A hóembereket és a fenyőket ízlés szerint díszítjük, majd a tepsit a sütő alsó részbe toljuk, és a habcsókokat megsütjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 100 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 80 °C (előmelegítve)
Gáz: 1-2 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 60 perc

Sütés után a sütőbe hagyjuk és további 60 percig a meleg sütőbe hagyjuk száradni. Az idő letelte után sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerint vagy a fotó alapján dekorálhatjuk.

Tálalás

Kb. 8-10 db

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató