Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Fahéjas fátyolkalács

merline receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1434-merline
Fahéjas fátyolkalács
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Bögrés sütemények

Hozzávalók

Kalácshoz

Töltelék

  • 7 dkg vaj
  • 1/2 bögre cukor
  • 2 csapott tk. őrölt fahéj
merline merline receptje

Elkészítés

Tészta elkészítése

Egy műanyag tálban a tejet, vajat és a cukrot felmelegítjük. (csak langyosra). Beletesszük a lisztet, sót a tojásokat az élesztőt. Jól kidagasztjuk, majd 40 percet pihentetjük. 30X50 cm-es téglalappá nyújtjuk, megkenjük vajjal és megszórjuk fahéjas cukorral. 6 cm-es csíkokra vágjuk függőlegesen, egymásra tesszük a csíkokat és úgy is 6 részre vágjuk. Vajazott püspökkenyér formába tesszük és 40 percig letakarva hagyjuk kelni. 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. (Lehet tölteni kakaóval, csokoládéval esetleg lekvárral).

Vélemények

burgereva

burgereva
2016.12.04. | 18:19

Különleges formája lett ennek a kalácsnak.Érdekes és tetszik.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató