Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Bögrés kevert reformosan

hagymama receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1448-hagymama
Bögrés kevert reformosan
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Bögrés sütemények , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

  • 2 bögre finomliszt (a bögre 3 dl-es)
  • 1 bögre grahamliszt (ennek híján +1 bögre finomliszt)
  • 0,5 csomag Dr. Oetker Sütőpor
  • 1 teáskanál Dr. Oetker Szódabikarbóna
  • 1 bögre kristálycukor
  • 1 bögre barna cukor (ennek híján +1 bögre fehér)
  • 1 cs Dr. Oetker Vanillincukor
  • 5 tojás (lehetőleg háztáji vagy mélyalmos)
  • 0,75 bögre étolaj
  • 0,75 bögre buborékos ásványvíz v. szódavíz
  • 10-15 dkg kis darabokra vágott vegyes gyümölcs (aszalt vagy befőtt is lehet)
  • 5 dkg mazsola
  • reszelt citromhéj (ízlés szerint)
  • kevés őrölt fahéj (ízlés szerint)
hagymama hagymama receptje

Elkészítés

Elkészítés

A lisztet elkeverem a sütőporral, a „szódabikinivel” és a fahéjjal, hozzáadom a cukrokat, a citromhéjat, a tojásokat, az étolajat meg a buborékos vizet. Jól kikeverem (elég híg lesz, de ez nem baj), majd beleszórom a gyümölcsdarabokat (ha friss gyümölccsel ízesítjük, előbb lisztbe forgatom, hogy sütéskor ne süllyedjenek a tészta aljára). Újabb, immár óvatos keverést követően sütőpapírral bélelt, 25x35-ös tepsibe öntöm a masszát, és mazsolát szórok rá.
Előfűtött sütőben tíz percig 220 fokon, további 30-35 percig 180 fokon sütöm, felső rácson. Tűpróba ajánlott! A sütőben hagyom kihűlni, úgy, hogy fakanállal kitámasztom a sütőajtót (így fokozatosan húzódik vissza a tészta – bár enélkül is magas marad).
Kockákra vágva, porcukorral hintve vagy anélkül tálalom.

Tálalás

25 x 35 cm-es tepsit megtöltő adag

Javaslatok, alternatív elkészítés

Variációk
1. Gyümölcs és mazsola helyett nem túl híg lekvárt pötyögtetek (teáskanállal) a tepsibe öntött tésztára (akár többféle lekvárt is lehet), összesen kb. 12 teáskanálnyit
2. A lekváros verzió egy másik verziója :) : a massza felét öntöm csak a tepsibe, a másik részét elkeverem 3 evőkanál kakaóporral, ezt rácsorgatom a fehér tésztára, majd jöhet a lekvár. Így szép foltos lesz – tarkaboci-sütinek is hívom. :)

Vélemények

Rezuka

Rezuka
2012.02.13. | 18:42

Nagyon finom, és könnyen elkészíthető "kaméleon" sütemény :) Én is a "boci" változatot készítettem, de nekem cirmos rózsa lett belőle :D Végül narancs aromával, és mazsolával ízesítettem. Elfogyott :) Ja és csak fehér liszt volt itthon, szóval az "igazi" próba még várat magára.
hagymama

hagymama
2012.02.12. | 08:36

Hétvégén megsütöttem a tarka bocis verzióját. Sárgabaracklekvár-imádó sógornőmre tekintettel a félbevágott szeleteket (nem morzsálódtak) ezzel töltöttem meg, így még finomabb lett. A tésztába lecsöpögtetett meggyet potyogtattam. Ja és nem volt itthon szódabikini, ezért picivel több sütőport szórtam a lisztbe - jelentem, így jó magas lett a süti. :)
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!