Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Málnás pezsgőtorta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Málnás pezsgőtorta
Elkészítési nehézség: Nagyon nehéz
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták , Piskóták

Hozzávalók

Piskótához

Málnakrém

Pezsgőkrém

Ezenkívül

  • Csokoládé ornament

Elkészítés

Előkészítés

A lágy vajat egy keverőedényben felolvasztjuk. A sütőt előmelegítjük. A sütőformát sütőpapírral béleljük.

Elkészítés

Piskóta:
A tojást egy keverőedényben konyhai robotgép legmagasabb fokozatán legalább egy percig habosra keverjük. Hozzáadjuk a vanillincukrot, a cukrot, a citromhéjat, és a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, a masszához szitáljuk, majd hozzáadjuk a megolvasztott vajat, és a konyhai robotgép legalacsonyabb fokozatán elkeverjük. A masszát a sütőformába öntjük, egyenletesen elsimítjuk, a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 4-5 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc

A sütés után a sütőkapcsot eltávolítjuk, és a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Miután a sütemény kihűlt a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk. A sütőkapcsot megtisztítjuk, és a kihűlt piskóta köré visszahelyezzük.

Málnakrém:
A zselatint a tasakon feltüntetett utasítás szerint elkészítjük. A málnát átválogatjuk, néhány szemet a díszítéshez félreteszünk, a többit pürésítjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a málnapálinkát. A zselatinhoz keverünk 4 evőkanál masszát, majd a többit is hozzákeverjük. Amint a massza zselésedni kezd, a krémet a piskótán egyenletesen elsimítjuk.

Pezsgőkrém:
A tejszínt kemény habbá verjük. Az Aranka krémet a tasakon feltüntetett utasítás szerint, de víz helyett pezsgő felhasználásával és a citrom aromával elkészítjük. Hozzáadjuk a tejszínt. A krémet a málnakrémen egyenletesen elsimítjuk és legalább 3 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

A sütőkapcsot eltávolítjuk. A tortát felszeleteljük, a félretett málnaszemekkel és a csokoládéval ízlés szerint díszítjük.

Tálalás

Kb. 16 darab

Javaslatok, alternatív elkészítés

Díszítés nélkül a tortát le is fagyaszthatjuk.

Vélemények

Feedepatisserie

Feedepatisserie
2012.02.10. | 22:24

Fantasztikus a kissé savanykás málna és a lágy pezsgőkrém ízhatása.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató