Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mascarpone-pezsgő torta narancskrémmel

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Mascarpone-pezsgő torta narancskrémmel
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Gyümölcsös torták

Hozzávalók

Piskótához

Narancsos krém

  • 250 g narancsfilé (kb. 3 narancs húsa)
  • 300 g hideg tejszín
  • 1 tasak Zselatin fix
  • 150 ml Törley Réservé demi sec pezsgő
  • Kb. 100 ml narancslé
  • 250 g sovány túró
  • 250 g mascarpone sajtkrém
  • 50 g porcukor
  • 1 citrom reszelt héja

Ezenkívül

  • 150 g narancslekvár
  • 50 g csokoládéreszelék
  • Egy kevés kakaópor

Elkészítés

Előkészítés

A kapcsos sütőformát (26 cm átmérőjű) kivajazzuk és lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

Piskóta:
A tojásokat egy keverőedénybe ütjük, hozzáadjuk a forró vizet és a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot és a vanillincukrot, és további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral és a keményítővel elkeverjük, a masszához szitáljuk, és az egészet sima tésztává keverjük. A tésztát a sütőformába öntjük, tetejét elsimítjuk, a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30 perc

Sütés után a süteményt a sütőrácson hagyjuk kihűlni. Miután a piskóta kihűlt a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk. A tortalapot vízszintesen kettévágjuk.

Töltelék:
A narancsot meghámozzuk, és a gyümölcshúst kifilézzük. Egy szűrő segítségével a gyümölcs levét felfogjuk. Az alsó tortalapot egy tortás tányérra helyezzük és a piskótát 2 evőkanál narancslekvárral megkenjük. A torta köré sütőkapcsot helyezünk. A narancsfilé 2/3 részét a torán egyenletesen elosztjuk úgy, hogy a torta szélét 1 cm szélességben szabadon hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük.

A túróhoz keverjük a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a pezsgőt, a narancslevet és kézi habverővel elkeverjük. Majd a mascarpone sajtot a masszához adagoljuk, végül a tejszínt is hozzáadjuk. A massza 2/3 részét a narancsfilén egyenletesen elsimítjuk. A felső tortalapot a krémre helyezzük, és enyhén rányomjuk. A maradék krémmel a tortát bevonjuk és egy villa segítségével a krémet megkarcoljuk. A tortát a maradék narancsfilével díszítjük. Legalább 3 órán át a hűtőszekrénybe helyezzük.

Díszítés:
A sütőkapcsot eltávolítjuk, és a torta oldalát a maradék narancslekvárral bevonjuk, majd a csokoládéreszelékkel meghintjük. Tálalás előtt ízlés szerint kakaóporral szórjuk.

Tálalás

Kb.16 szelet

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató