Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Joghurtos pezsgődesszert

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Joghurtos pezsgődesszert
Elkészítési nehézség: Könnyű

Hozzávalók

  • 25 g keserű csokoládé
  • 1 tasak Dr. Oetker Őrölt zselatin
  • 150 g natúr joghurt
  • 100 g porcukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 2 evőkanál citromlé
  • 300 ml Törley Chardonnay Brut pezsgő
  • 400 ml hideg tejszín
  • Adagonként 1 db földicseresznye vagy koktélcseresznye
  • Kevés őrölt szerecsendió

Elkészítés

Előkészítés

A csokoládét durva darabokra törjük, gőz felett megolvasztjuk, majd nyomózsákba töltjük. Nyolc desszertes pohár belsejét a megolvasztott csokoládéval díszítjük.

Elkészítés

Az őrölt zselatint a tasakon feltüntetett utasítás szerint elkészítjük. A joghurtot a cukorral, vanillincukorral, citromlével és pezsgővel összekeverjük. A zselatinhoz keverünk 3 evőkanál joghurtos masszát, majd a maradék masszát is hozzáadjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. Amint a joghurtos massza zselésedni kezd, hozzáadjuk a tejszínt. A krémet a desszertes poharakba töltjük, és legalább 3 órán át a hűtőszekrénybe helyezzük.

A desszertes poharakat földicseresznyével vagy koktélcseresznyével díszítjük, és porcukorral vagy őrölt szerecsendióval meghintjük.

Tálalás

6-8 adag

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató