Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Szőlős-pezsgős dzem

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Szőlős-pezsgős dzem
Elkészítési nehézség: Könnyű

Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés

A szőlőt megmossuk, félbevágjuk, és 600 g-ot kimérünk.

Elkészítés

A szőlőszemet, pezsgőt vagy szőlőlevet egy főzőedényben elkeverjük, majd hozzáadjuk a citromsavat. A befőzőszert először két evőkanál cukorral elkeverjük, majd a gyümölcsmasszához adjuk, és állandó kevergetés mellett nagy lángon felforraljuk. Miután felforrt, a maradék cukrot is hozzáadjuk, és a masszát újra forrásba hozzuk, majd továbbra is keverve 3 percig zubogva főzzük. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Miközben az üvegek hűlnek, érdemes többször megfordítani.

Tálalás

Kb. 9 darab 200 ml-es üveg

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató