Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Csokoládékrémes torta

mamma53 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1941-mamma53
Csokoládékrémes torta
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória:

Hozzávalók

  • 10 db tojás
  • 10 ek. cukor
  • 7 ek. liszt
  • 3 ek. holland kakaópor
  • 1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
  • csipet só

Krémhez

  • 0,5 l cukrozott növényi tejszín
  • 2 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding csokoládéízű
  • 1 ek. kakaó
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 7 dl tej
  • 5-6 ek. cukor (ízlés szerint)
  • 5-6 ek. meggylekvár
  • 4-5 ek. rum
mamma53 mamma53 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A piskóta hozzávalóiból sütünk egy kerek kakaós piskótalapot, 26-28cm-es tortaformába. A tejszínt kemény habbá verjük, és tegyünk félre annyit, hogy a torta díszítéséhez elég legyen. A pudingport keverjük csomómentesre kevés tejben a cukorral, kakaóval és a többi tejet hozzáadva főzzük sűrűre. Az előzőleg apróra tört csokoládét adjuk a forró pudinghoz és olvadásig keverjük. A langyosra hűlt pudingot mixerrel kicsit kihabosítjuk és beleforgatjuk a tejszínbe. Piskótánkat 3lapra vágjuk, a krémet három részre osztjuk. Az alsó lapot megkenjük rummal, majd meggylekvárral és erre halmozunk egy rész krémet. Középső lapot ráhelyezzük, kissé lenyomkodjuk, majd megkenjük rummal, lekvárral és a krémmel. Felső lapot ráhelyezzük, ezt is kissé lenyomkodjuk. Vékonyan megkenjük oldalát tetejét lekvárral,és a maradék krémmel bevonjuk,majd a félre tett tejszínnel díszítjük.

Tálalás

16 szelet

Tárolás

Hűvös helyen tároljuk, fogyasztás előtt jól hűtsük le!

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató