Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Kakaós kalács

vic71 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/132-vic71
Kakaós kalács
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Tészta

  • 60 dkg liszt
  • 3 db tojássárgája
  • 3 ek. étolaj
  • 4 dl langyos tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 mk. só

Töltelék

Kenéshez

  • 1 db felvert tojás
vic71 vic71 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, az élesztőt felfuttatjuk. A hozzávalókból lágy tésztát dagasztunk, majd duplájára kelesztjük. A töltelékhez valókat összekeverjük. Lágy, kenhető krémet készítsünk!
A megkelt tésztát lisztezett nyújtódeszkára borítjuk, és 6 felé osztjuk.
A cipókat egyenként kinyújtjuk, és a kikevert krémet egyenlően elosztva, a kinyújtott tésztákra kenjük. Feltekerjük, mint egy beiglit. Mikor minden tekercsel készen vagyunk, kettesével összefonjuk.
Margarinnal kikent tepsibe tesszük, és a felvert tojással megkenjük, végül villával megszurkáljuk. Még kb. 10 percet pihentetjük.
Előmelegített sütőben, 190 fokon, kb. 35-40 percig sütjük, amíg szép piros nem lesz a teteje.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A villával mindenképpen meg kell szurkálni, mert amikor én ezt elmulasztottam, a tészta szétnyílt, és kifolyt a töltelék!
Ugyanezt a tésztát bármilyen töltelékkel lehet variálni. A képen látható, hogy én lekváros-diósat is készítettem.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató