Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mandulás répatorta

Rezuka receptje https://www.sutnijo.hu/profil/2981-rezuka
Mandulás répatorta
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória:

Hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 17 dkg nádcukor
  • 1 tk. fahéj
  • 1 csipet só
  • 1,2 dl olaj
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 10 dkg rétesliszt
  • 2,5 dkg kókuszliszt
  • 5 dkg darált mandula
  • 22-25 dkg finomra reszelt sárgarépa

Egyéb

  • lekvár (ízlés szerint)
  • tejszínhab
Rezuka Rezuka receptje

Elkészítés

Előkészítés

Nagyon finomra lereszeljük a sárgarépát, a mandulát pedig lehet durvábbra hagyni, de ha finomra van darálva, az is jó.
Egy 24-26 centiméteres, vagy két 18-20 centiméteres kör formát kibélelünk sütőpapírral.

Egy tálban alaposan összekeverjük a liszteket, mandulát, szódabikarbónát, és a sárgarépát.
Az egész tojásokat a cukorral, sóval, vanília kivonattal, fahéjjal, robotgéppel közepes fokozaton elkezdjük habosítani, majd belecsorgatjuk az olajat.
Végül hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, és alacsonyabb fokozaton egyneművé keverjük. Önthető, de nem folyós masszát kell kapnunk.
Beleöntjük a formába, és 180 fokon, 10 perc után 160 fokra levéve, összesen kb. 40-50 perc alatt (vastagságtól függően) megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Miután kihűlt, eper, alma, vagy más lekvárral, tejszínnel tálalhatjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ha valakinek nincs kókuszlisztje, pótolja rétesliszttel.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató