Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Fahéjas szelet

luszi receptje https://www.sutnijo.hu/profil/6048-luszi
Fahéjas szelet
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Szeletek , Piskóták

Hozzávalók

luszi luszi receptje

Elkészítés

Elkészítés

A cukrot megpirítjuk, majd felöntjük a 2 dl vízzel. Felolvadás után kihűtjük. A 25 dkg cukrot a tojássárgájával habosra keverjük, a fahéjat a liszttel, és a szódabikarbónával átszitáljuk. Kanalanként hozzáadjuk felváltva a kihűlt cukros vízzel. Végül a tojások felvert habját óvatosan belekeverjük. Kisütjük.
Az 5 kanál lisztből, 5 dl tejből, és a vaníliás cukorból sűrű krémet főzünk. A porcukrot a margarinnal simára keverjük. Amikor a krém teljesen kihűl, összekeverjük, és a tésztára tesszük.
Az étcsokoládét gőzfürdőn felolvasztjuk, és hozzáadjuk a tejszínt. Langyosan a krémre öntjük.

Vélemények

FogdMargó

FogdMargó
2013.11.14. | 07:37

Mi nagyon édes szájúak vagyunk! Én mégis, kicsit soknak találtam a cukrot, ezért a tésztához 5 dekával kevesebbet tettem, hiszen a karamell is cukrot tartalmaz. Az elkészített karamellből csak csak 11/2 decilitert tettem a tésztába, és 1/2 dl olajat tettem inkább hozzá, így finom puha tészta lett. A krémhez én adtam 1 kávéskanál fahéjat és a megmaradt karamellt is hozzá öntöttem a tejből tettem kevesebbet. így ez is finom lett, tetejére csak 1/2 tábla csokim volt itthon ezért a felét kentem meg a másik felére, csak fahéjat szórtam,. és nekem így is nagyon finom lett.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató