Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Csibekalács

monikamanoka receptje https://www.sutnijo.hu/profil/11995-monikamanoka
Csibekalács
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória:

Hozzávalók

A tetejére, díszítéshez

  • 1 tojássárgája
  • mandula/barackmag
  • fekete szemesbors
  • mazsola
monikamanoka monikamanoka receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tejet langyosra melegítjük. Egy kanál cukrot beleszórunk, aztán belemorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, hogy a tej tetején vastag, halványbarna hab képződjön.

A lisztet tálba szitáljuk. Ehhez adjuk hozzá a többi hozzávalót, beleöntjük a tejben felfuttatott élesztőt. Az egészből sima, hólyagos, az edény falától elváló tésztát dagasztunk. Letakarjuk, és legalább egy órát kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk. Kiszaggatunk belőle egy kisebb és egy nagyobb gombócot, ebből lesz a csibe teste és feje. (Én egy evőkanálnyi darabból formáztam a testet, teáskanálnyiból a fejet.)
A darabokat enyhén meglisztezzük, letakarjuk, és még legalább negyedórát kelesztjük.

A csibék elkészítéséhez egy nagyobb és egy kisebb tésztagombócot a felvert tojással összeragasztunk, a nagyobb gombóc mindkét oldalán ollóval szárnyat vágunk. A csibét megkenjük felvert tojással, a mandulából/barackmagból csőrt, a borsból/mazsolából szemeket ragasztunk neki. Ezeket kicsit bele is nyomjuk a tésztába, hogy biztosan a helyén maradjon.

A tepsiben úgy helyezzük el őket, hogy ne érjenek össze, amikor "megnőnek".
A tepsit előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük. A kalácsot aranybarnára sütjük.

Vélemények

votika

votika
2014.04.23. | 22:44

Olcsó éps laktató étel!!!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató