Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Gesztenyés tekercs

jancsa01 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/103-jancsa01
Gesztenyés tekercs
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Szeletek , Piskóták

Hozzávalók

A piskótához

  • 4 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 70 g kristálycukor
  • 1 cs vanilincukor
  • 80 g liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor

A gesztenyés krémhez

  • 2+1 dl tejszín
  • 1 cs habfixáló
  • 250 g gesztenyepüré
  • 2 ek rum

A csokis vajkrémhez

A locsoláshoz

  • Kb. 1 dl rum
jancsa01 jancsa01 receptje

Elkészítés

Előkészítés

Egy sütő tepsit (30 x 40 cm) kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra (légkeverésesnél 180°C-ra).

A piskótához a tojásokat és a tojássárgáját egy tálba tesszük és elektromos habverővel a legmagasabb fokozaton 1 percig habosítjuk. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a kétféle cukrot és kb. 3 percig verjük. A sütőporral összekevert lisztet a tojásos masszához szitáljuk, és alacsony fokozaton összedolgozzuk, majd azonnal az előkészített formába öntjük, és a sütőbe toljuk. Körülbelül 10 percig sütjük, azonban ügyeljünk rá, hogy ne nagyon piruljon meg a széle, mert megkeményedik és eltörik. Ha megsült, egy cukrozott sütőpapírra borítjuk, és sütőpapírral együtt hűtjük ki.
A gesztenyés krémhez verjük fel a 200 ml tejszínt a habfixálóval. A gesztenyepürét keverjük simára a maradék 100 ml tejszínnel és a 2 ek. rummal, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot is. A kihűlt, sütőpapírtól megszabadított és az 1 dl rummal meglocsolt piskótát egyenletesen megkenjük a krémmel és óvatosan, a hosszabb végénél kezdve szorosan feltekerjük és hűtőbe tesszük.
A vajkrémhez a vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral, a tojássárgájával és a kakaóporral habosra keverjük. A krémből 3 evőkanálnyit egy csillagcsőrrel ellátott habzsákba teszünk, a többit a roládra kenjük és egy habkártyával vagy villával hullámokat rajzolunk rá. A félretett krémből habrózsákat nyomunk rá.

Tálalás

Kb. 16 szelet lesz belőle.

Tárolás

Hűtőben tároljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A plusz egy tojássárgájára azért van szükség, hogy könnyebben fel tudjuk tekerni a piskótát, így nem szükséges nedves konyharuhába csavarni. Ha valaki mégsem bízik a módszerben az kihűlés előtt tekerje fel, majd utána töltse.
Látványos és nagyon finom sütemény.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató