Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Kakaós -meggyes márványkalács

zsuzsa56 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3259-zsuzsa56
Kakaós -meggyes márványkalács
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kalácsfélék , Egyéb sütemények

Hozzávalók

Hozzávalók

  • 2,5 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 8 dkg cukor
  • 55 dkg liszt
  • nagy csipet só
  • 8 dkg margarin
  • 2 tojássárgája + 1 tojás a kenéshez
  • 5 dkg kakaópor
  • 35 dkg kimagozott meggy (fagyasztott, vagy lecsepegtetett befőtt)
zsuzsa56 zsuzsa56 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A langyos tejben elkeverjük az élesztőt, a cukrot, kevés lisztet, hagyjuk felfutni. A többi lisztet, a sót, a margarint elmorzsoljuk egy tálban, majd a tojássárgáját és a felfuttatott élesztőt hozzáadva tésztát dagasztunk. A tésztát kettévágjuk, az egyik felébe gyúrjuk bele a kakaóport egy kevés vízzel.
A tésztákat langyos helyen kelesztjük 1 órát, majd lisztezett deszkára borítjuk. 1 cm vékony téglalapra nyújtjuk mindkettőt, majd az egyiket kevés vízzel lekenjük, és a másikat ráfektetjük. Rászórjuk a meggyet, majd a két hosszabb oldaláról elkezdjük feltekerni, míg középen találkoznak.
Megkenjük tojással, ismét megkelesztjük (fél óra), majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Miután kihűlt, sötét és fehér csokoládéval lecsurgathatjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató