Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézeskalács

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Mézeskalács

3 tojássárgája
1 egész tojás
15 dkg porcukor
25 dkg méz
5 dkg zsír
4 ek tejföl
2-3 tk mézeskalács fűszerkeverék (vagy másfél tk fahéj, fél tk őrölt szegfűszeg, fél tk gyömbér)
60 dkg liszt
2 tk szódabikarbóna
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Előző este gyúrjuk be a tésztát a következők szerint:
A tojásokat kikeverjük a porcukorral. A mézet és a zsírt meglangyosítjuk mikróban, és hozzáöntjük a tojásos keverékhez. Belekeverjük a tejfölt és a fűszereket. A liszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát, majd a folyékony masszához szitáljuk, és elkeverjük. A tésztát hidegre tesszük egy éjszakára. Másnapra kellően formázható lesz.
Kb. fél cm vékonyra sodorjuk, kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsibe helyezzük, 160-170 fokon néhány perc alatt megsül.
Miután kihűlt díszíthetjük! Tojásfehérjehabbal, ételszínezékkel, cukorgyöngyökkel, magvakkal, stb.

Tálalás

Sok lesz belőle, de hetekig eláll, és nagyon finom!

Alternatív elkészítés

Ebből a receptből szoktam készíteni a puszedlit és a mézeskalács házikót is! Valamint az úgynevezett Bombi szeletet, aminél 3 lapot sütök, megtöltöm házilekvárral, és a tetejére csokimázat teszek.
Mézeskalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
100 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!