Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fahéjas golyók

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Fahéjas golyók

400 g liszt
200 g vaj
2 tojássárgája
1 nagy kanál fahéj
50 g barna cukor
100 g kristálycukor
50 ml tej

Bevonat:

50 g kristálycukor
1 kiskanál fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A vajat morzsoljuk el a szitált liszttel, fahéjjal, cukorral, majd gyúrjuk össze a tojással, és a tejjel. A golyók hozzávalóit jól összegyúrjuk és fél órára a hűtőszekrénybe tesszük. Majd a masszából nedves kézzel golyókat formálunk, és a cukor - fahéj keverékében megforgatjuk. Sütőpapírral borított tepsibe, majd előmelegített sütőben 180 ºC fokon 7-10 percig süssük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.
Fahéjas golyók

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!