Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Édes masnik

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Édes masnik
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

kb. 36 darabhoz

A világos tésztához

A barna tésztához

A kenéshez

  • kb. 1 evőkanál tej

A díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

A tortabevonót a csomagoláson lévő leírás szerint megolvasztjuk.. A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tésztához a lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát elfelezzük, egyik feléből a masni világos része, másikból a barna része készül. A barna tészta elkészítéséhez, a tészta egyik feléhez hozzágyúrjuk a megolvasztott tortabevonót (a teljes tasak felét) és a lisztet. Mindkét tésztából egy-egy cipót formázunk, fóliába tekerjük és kb. fél órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

Mindkét tésztát enyhén lisztezett munkafelületen, egyenként egy 24 x 24 cm nagyságú lappá nyújtjuk. Az egyik lapot vékonyan megkenjük tejjel, majd a másik lapot ráfordítjuk, és enyhén összenyomjuk. Az „összeragasztott” lapot 3, egyenként 8 cm széles csíkra vágjuk (ld. 1. kép), és minden tésztacsíkot tovább szeletelünk 12, egyenként 2 cm széles darabra. Mindegyik darabot a képen látható módon elcsavarjuk (ld. 2. kép), és az így kapott masnikat a tepsibe fektetjük.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12-15 perc

Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.

Díszítéshez a maradék tortabevonót újra megolvasztjuk (a tasakot állítva újra forró vízbe helyezzük), és a masnik csokis felére csurgatjuk. A masni másik végét porcukorral hintjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Jól záródó dobozban akár 3 hétig is eltartható.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!