Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Karácsonyi sütinyalóka

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Karácsonyi sütinyalóka
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

kb. 30 darabhoz

Tésztához

Töltelékhez

  • 50 g mogyorókrém
  • 30 db fapálcika

Díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés:

A tepsit (30x40cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

A lisztet, a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a kakaó kivételével, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, és az egyik feléhez hozzágyúrjuk a tejet és a kakaóport. A világos tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 3 mm vastagságúra elnyújtjuk és tetszés szerinti karácsonyi motívumokat szaggatunk belőle. A süteményeket az előkészített tepsire helyezzük, majd mindegyikre egy-egy fapálcikát teszünk (legalább 2 cm-es felületen érjen a tésztához). A sütemények közepére egy-egy kávéskanálnyi mogyorókrémet teszünk. A kakaós tésztát ugyanúgy kinyújtjuk és kiszaggatjuk, majd az azonos formájú süteményekre helyezzük.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12 perc

Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.

A kihűlt sütinyalókákat tetszés szerint, dekor tollal, dekorcukrokkal, ostyadekorral (ezeket pár csepp cukormázzal vagy dekor tollal is rögzíthetjük a süteményeken) díszítjük. Tálaláshoz állítsuk a sütinyalókákat magas falú pohárba.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Jól záródó dobozban a sütinyalókák akár 2 hétig is eltarthatóak.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!