Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Narancsos gombocskák

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Narancsos gombocskák
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

kb. 100 darabhoz

A tésztához

A díszítéshez

  • 50 g kandírozott narancshéj
  • 100 g fehér tortabevonó

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, majd hengerré formázzuk. A hengert 4 egyenlő részre osztjuk, mindegyik részt 2 cm átmérőjű, vékony hengerré nyújtjuk, majd legalább 3 órára a hűtőszekrénybe helyezzük. A tésztahengereket ezután kb. 1 cm széles szeletekre vágjuk, és a"gombocskákat" tepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: Kb. 180°C (Előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 160°C (Előmelegítve)
Sütési beállítás: Középre
Sütés: kb. 15 perc

Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni. Díszítéshez a kandírozott narancshéjat apró darabokra vágjuk. A tortabevonót felovasztjuk, majd a „gombocskák" tetejére csurgatjuk, és azonnal rászórjuk a kandírozott narancshéjat. Hagyjuk megdermedni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Jól záródó dobozban akár 2 hétig is eláll.

Vélemények

MARCSULA

MARCSULA
2015.11.19. | 19:18

Szuper jó kis recept,nagyon tetszik!Hamarosan kipróbálom!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!