Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Diós kifli

MARCSULA receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9097-marcsula
Diós kifli
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Aprósütemények , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

Tészta

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 3 tojássárgája
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 csipet só

Krém

  • 3 tojásfehérje
  • 25 dkg cukor
  • 2 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
  • 10 dkg durvára vágott dió
  • 6 evőkanál baracklekvár
  • porcukor
MARCSULA MARCSULA receptje

Elkészítés

Tészta:


A lisztet, a puha vajat, a porcukrot és a tojássárgájákat egy tálba tesszük.

Az élesztőt belemorzsoljuk a tejbe, majd hozzáadjuk a liszthez. Nem kell felfuttatni az élesztőt. Puha tésztát kapunk, amit összegyúrás után a hűtőbe tesszük minimum 1 órára, folpackba csomagolva.


Hab:

A diót durvára vágjuk. A tojások fehérjéből gőz fölött kemény habot verünk a cukorral, vaníliás cukorral.

Összeállítás:

A tésztából 3 cipót formálunk, és egyenként kinyújtjuk téglalap alakúra. A tésztát lekenjük 2 evőkanál baracklekvárral. Erre kerül a tojáshab 1/3 része. Elsimítjuk rajta, megszórjuk a hab tetejét a durvára vágott dióval, és a hosszabbik felénél feltekerjük.
Egy nagyobb fánkszaggató segítségével félholdakat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 15 percig pihentetjük. A másik két cipót ugyanígy készítjük el.

200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
Ha langyosra sült megszórjuk vaníliás porcukorral.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Meggylekvárral is elkészíthető és darált mákkal, így is nagyon finom.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!