Diós kifli
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Elkészítés
Tészta:
A lisztet, a puha vajat, a porcukrot és a tojássárgájákat egy tálba tesszük.
Az élesztőt belemorzsoljuk a tejbe, majd hozzáadjuk a liszthez. Nem kell felfuttatni az élesztőt. Puha tésztát kapunk, amit összegyúrás után a hűtőbe tesszük minimum 1 órára, folpackba csomagolva.
Hab:
Összeállítás:
Egy nagyobb fánkszaggató segítségével félholdakat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 15 percig pihentetjük. A másik két cipót ugyanígy készítjük el.
200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
Ha langyosra sült megszórjuk vaníliás porcukorral.
Alternatív elkészítés
Személyes megjegyzés
Diós kifli
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Elkészítés lépésről lépésre
Tészta:
A lisztet, a puha vajat, a porcukrot és a tojássárgájákat egy tálba tesszük.
Az élesztőt belemorzsoljuk a tejbe, majd hozzáadjuk a liszthez. Nem kell felfuttatni az élesztőt. Puha tésztát kapunk, amit összegyúrás után a hűtőbe tesszük minimum 1 órára, folpackba csomagolva.
Hab:
Összeállítás:
Egy nagyobb fánkszaggató segítségével félholdakat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 15 percig pihentetjük. A másik két cipót ugyanígy készítjük el.
200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
Ha langyosra sült megszórjuk vaníliás porcukorral.
Alternatív elkészítés
Személyes megjegyzés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?