Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós kifli

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

30 dkg liszt
25 dkg vaj
3 tojássárgája
3 dkg élesztő
1 dl tej
1 evőkanál porcukor
1 csipet só

Krém:

3 tojásfehérje
25 dkg cukor
10 dkg durvára vágott dió
6 evőkanál baracklekvár
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tészta:


A lisztet, a puha vajat, a porcukrot és a tojássárgájákat egy tálba tesszük.

Az élesztőt belemorzsoljuk a tejbe, majd hozzáadjuk a liszthez. Nem kell felfuttatni az élesztőt. Puha tésztát kapunk, amit összegyúrás után a hűtőbe tesszük minimum 1 órára, folpackba csomagolva.


Hab:

A diót durvára vágjuk. A tojások fehérjéből gőz fölött kemény habot verünk a cukorral, vaníliás cukorral.

Összeállítás:

A tésztából 3 cipót formálunk, és egyenként kinyújtjuk téglalap alakúra. A tésztát lekenjük 2 evőkanál baracklekvárral. Erre kerül a tojáshab 1/3 része. Elsimítjuk rajta, megszórjuk a hab tetejét a durvára vágott dióval, és a hosszabbik felénél feltekerjük.
Egy nagyobb fánkszaggató segítségével félholdakat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 15 percig pihentetjük. A másik két cipót ugyanígy készítjük el.

200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
Ha langyosra sült megszórjuk vaníliás porcukorral.

Alternatív elkészítés

Meggylekvárral is elkészíthető és darált mákkal, így is nagyon finom.

Személyes megjegyzés

Isteni finom diós sütemény.Sokszor készítem,nagyon szeretjük.Jó kis vendégváró sütemény.
Diós kifli Diós kifli Diós kifli Diós kifli Diós kifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
56 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!