Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mandulás kekszek

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Mandulás kekszek
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

kb. 60 darabhoz

Elkészítés

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral béleljük.

Elkészítés

A lisztet és a sütőport elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarjuk és kb. fél óráig hűvös helyen kelni hagyjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk és több adagban kb. 3 mm vastagságú lappokká nyújtjuk. Egy éles kés vagy kiszúróforma segítségével 7 x 5 cm-es kekszeket vágunk, melyeket ízlés szerint díszítünk. A díszítéshez használhatunk apróbb mintájú kiszúróformákat és az így kapott motívumokat a lapokra helyezzük. A lapokat a tepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10-12 perc

Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Sütés előtt a kekszek alját megkenhetjük vízzel, majd mandulaforgácsba nyomhatjuk.

A sütemény jól záródó fémdobozban akár 3 hétig is eltartható.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!