Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mandulás kekszek

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Mandulás kekszek
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

A tésztához

Elkészítés

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral béleljük.

Elkészítés

A lisztet és a sütőport elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarjuk és kb. fél óráig hűvös helyen kelni hagyjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk és több adagban kb. 3 mm vastagságú lappokká nyújtjuk. Egy éles kés vagy kiszúróforma segítségével 7 x 5 cm-es kekszeket vágunk, melyeket ízlés szerint díszítünk. A díszítéshez használhatunk apróbb mintájú kiszúróformákat és az így kapott motívumokat a lapokra helyezzük. A lapokat a tepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10-12 perc

Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tálalás

Kb. 60 db

Javaslatok, alternatív elkészítés

Sütés előtt a kekszek alját megkenhetjük vízzel, majd mandulaforgácsba nyomhatjuk.

A sütemény jól záródó fémdobozban akár 3 hétig is eltartható.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató