Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Gyümölcsös barackmagok

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Gyümölcsös barackmagok
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

Kevert tésztához

Töltelékhez

  • ízlés szerint 75 g lekvár

Díszítéshez

  • némi porcukor

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit kivajazzuk és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük. A tortabevonót feldaraboljuk, és gőz felett megolvasztjuk.

Elkészítés

Kevert tészta:
A margarint és a megolvasztott tortabevonót egy keverőedényben konyhai robotgéppel (habverővel) legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, vanillincukrot, a sót, míg egy sűrű masszát kapunk. A lisztet az étkezési keményítővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk, hozzáadjuk az őrölt mandulát és a citromlevet, majd konyhai robotgéppel közepes fokozaton sima tésztává keverjük. A masszát kisebb adagokban egy nyomózsákba töltjük (8 mm Ø) és tepsibe kb. 2 cm nagyságú halmokat nyomunk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10-13 perc

Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
A süteményt elfelezzük és cseresznyelekvárral töltjük. A megtöltött lapokat kicsit összenyomjuk Tálalás előtt ízlés szerint porcukorral hintjük.

Tálalás

Kb. 60-65 db

Javaslatok, alternatív elkészítés

A sütemény jól záródó fémdobozban akár 2 hétig is eltartható.

Ízlés szerint a süteményre megolvasztott tortabevonót csurgathatunk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató