Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Leveles vajas lekváros süti

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Leveles vajas lekváros süti

50 dkg liszt
50 dkg margarin
2,5 dl hideg víz
1 dkg só
1 ek ecet
50 dkg sütésálló lekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A margarinból elveszünk 5 dkg-ot és félretesszük. A lisztből is elveszünk 5 dkg -ot és összegyúrjuk a 45 dkg margarinnal. Téglalapot formálunk belőle és hideg helyre tesszük.

Elkészítés

A lisztet az 5 dkg margarinnal elmorzsoljuk és a többi anyag hozzáadásával középkeménységű rétestésztát gyúrunk. 20-30 percig pihentetjük. Ezután a rétestésztát lisztezett deszkán kb.0,5 cm vastagságúra nyújtjuk. A lisztes vajat a közepére tesszük, és minden oldalról beburkoljuk. A tésztát kinyújtjuk, és négyszeresen egymásra hajtjuk. 20 percig hideg helyen pihentetjük. A tésztát összesen 4-szer hajtogatjuk 20-20 perces pihentetéssel. A tésztát ezután 3-4 mm vastagra nyújtjuk, kb. 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk. Közepére sütésálló lekvárt teszünk és félbehajtjuk. Előmelegített forró sütőben sütjük.

Alternatív elkészítés

A süteményt készíthetjük fagyasztott leveles tésztából is.
Leveles vajas lekváros süti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!