Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Habcsók gomba

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Habcsók gomba

2 tojásfehérje
csipet só
pár csepp citromlé
4 ek porcukor
0,5 tábla csoki
1 ek étolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Melegítsük elő a sütőt 100 fokra.
Hideg tojásfehérjével dolgozzunk!

Elkészítés

A tojások fehérjét és a sót verjük fel a robotgéppel, majd adjuk hozzá a citromlevet (ettől szép fényes lesz), majd verjük tovább, és adagoljuk hozzá kanalanként a cukrot. Verjük tovább, míg az ujjunkat belemártva megáll rajta csúcsosan a hab.
Sütőpapíros tepsibe nyomjunk talpakat, habzsák és kb. 1 cm átmérőjű cső segítségével: kb. 2-3 cm magas, vékony halmokat, majd nyomjunk ugyanannyi kalapot is, ezeket hagyjuk, hogy jobban szétterüljenek, félgömböt formázzanak.
100 fokon kb. másfél órát szárítsuk.
A kalapok alját kenjük meg olvasztott csokival, amit kikevertünk az étolajjal, majd ragasszuk rá a talpakat.
Szórhatunk rá egy kis kakaóport, hogy valóság hűbb gombákat kapjunk.

Tálalás

Egy nagyobb tálcányi gomba lesz ebből a mennyiségből.

Tárolás

Sokáig eláll.

Alternatív elkészítés

Dekoratív süti, a gyerekek is imádják, és sokáig eláll!
Habcsók gomba

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!