Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Újévi szerencsemalacok

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Újévi szerencsemalacok
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Kelt tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Egyéb kelt tészták , Egyéb sós tészták

Hozzávalók

kb. 8 darabhoz

Kelt tésztához

  • 500 g búzaliszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 100 g lágy vaj vagy margarin
  • 1 csipet porcukor
  • 1 teáskanál só
  • 1 tojás (közepes méretű)
  • 150 ml tejföl
  • 100 ml tej

Töltelékhez

  • 1 kis fej hagyma
  • 100 g sonka
  • 100 g gomba (Champignon)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 100 ml tejföl

Ezenkívül

  • 1 tojásfehérje (közepes méretű)
  • Kevés szegfűszeg
  • Kevés egész bors
  • 1 tojássárgája (közepes méretű)
  • 1 evőkanál tej

Elkészítés

Előkészítés

A hagymát, gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a sonkát felkockázzuk, a petrezselymet megmossuk, lecsöpögtetjük, leszárazzuk, és apróra vágjuk.

A tepsit kivajazzuk, sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet az élesztővel elkeverjük, egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig sima tésztává dagasztjuk. Majd letakarva, meleg helyen pihentetjük, míg láthatóan megnő.

A töltelékhez az apróra vágott hozzávalókat a tejföllel jól elkeverjük.

A tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon kb. 3 mm vastagságú lappá nyújtjuk. A tésztából (kb. 12 cm átmérőjű) 16 körlapot szaggatunk. 8 lapot a tepsibe fektetünk, a tölteléket a tésztalapok közepén elosztjuk, a felvert tojásfehérjével megkenjük, a félretett tésztalapokkal befedjük, a széleket kicsit összenyomjuk. A maradék tésztából 4 kisebb körlapot (kb. 8 cm átmérőjű) szaggatunk, négy körcikkelyre osztjuk. A körcikkelyekből megformázzuk a malacok fülét. A maradék tésztából kis golyókat formázunk, melyekből kialakítjuk a malacok orrát. Az egész borsból szemeket alakítunk ki. A szegfűszeggel átszúrjuk az orrot.

A tojássárgáját a tejjel felverjük, majd a malacokat megkenjük vele. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 perc

A megsült malacokat egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Vélemények

MARCIKA78

MARCIKA78
2012.12.31. | 16:05

Nagyon jó recept!!!!!
merline

merline
2012.12.31. | 15:17

Nagyon szuper lett szilveszterre :)
negerne

negerne
2012.12.29. | 16:47

Én kicsit változtatva sütöttem meg, nem töltve de isteni a gyerekek pedig imádták.
MONALIZA5

MONALIZA5
2012.02.18. | 19:33

Nagyon fincsi lett.
nrdaf

nrdaf
2012.02.14. | 15:27

nagyon finom a család imádta
Feedepatisserie

Feedepatisserie
2012.01.11. | 19:25

Mókás kinézetű sütemény. Finom és a gyerekek kedvence.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!