Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Töltött tortácska

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

35 dkg liszt
citromhéj
10 dkg porcukor
60 g őrölt mandula
fahéj
20 dkg margarin

Töltelék:

12 dkg porcukor
3 db tojássárgája
kevés rum
12 dkg darált mogyoró

Máz:

20 dkg porcukor
1 dl víz
10 dkg étcsoki
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Tészta:
A tészta hozzávalóit egy tálba teszem, a végén morzsolom bele a margarint és jó gyorsan összegyúrom.
A tésztát liszttel meghintett gyúródeszkán kinyújtom és pogácsa szaggatóval, kis korongokat készítek belőle. Tepsibe rakom, és meleg sütőben megsütöm.
Töltelék:
A porcukrot kikeverem a tojássárgájával. Hozzáadom a vaníliás cukrot, rumot és a darált mogyorót. Az egészet jól elkeverem.
Máz:
A porcukrot a vízzel és a tördelt csokoládét sűrű mázzá főzöm.
A kihűlt korongokat kettesével töltelékkel összeragasztom, a tetejét bevonom csokimázzal és hántolt mandulával díszítem.

Tárolás

2-3 nap múlva a legfinomabb....ha addig marad belőle:)

Alternatív elkészítés

Dióval is készíthető.
Töltött tortácska Töltött tortácska

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!