Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Csokival csurgatott aprósütemény

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Csokival csurgatott aprósütemény
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

Linzer tészta: A lisztet a sütőporral egy keverőtálban elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. Ha a tészta ragad, rövid időre tegyük hideg helyre. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen 1⁄2 cm vékonyra kinyújtjuk. Kb. 20-20-20 darab különböző méretű kerek süteményt (Ø pl.: 2,5 cm, 3 cm, 4 cm) szúrunk ki. Ezeket a tepsibe helyezzük és megsütjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.

Alsó és felső sütés: 200°C (előmelegítve)
Légkeveréses: 180°C (előmelegítve)
Sütési beállítás: Középre
sütés: 10 - 12 perc

Az aprósüteményeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.

Díszítés: A tortabevonót a csomagoláson található elkészítési javaslat alapján felolvasztjuk. Óvatosan kis adagokat teszünk a nagy süteményekre úgy, hogy a cseppek lecsurogjanak a szélén. Aztán rátesszük a középső süteményeket és ezeket szintén tortabevonóval díszítjük. A végén rátesszük a kicsi süteményeket is. Ízlés szerint színes tortadarával és dekormixszel megszórjuk, mielőtt még a tortabevonó megszilárdulna.

Tálalás:

Kb. 20 darab

Javaslatok, alternatív elkészítés

Legjobb, ha egy tepsiben azonos méretű süteményeket sütünk, hogy egyformán barnuljanak.

Jól záró dobozban a kekszeket kb. három hétig tárolhatjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató