Őszibarack sütemény
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Díszítés:
Elkészítés
Tészta
A sütőport a liszthez adjuk, majd a keverékhez szitáljuk fokozatosan és összekeverjük. A végére ez keményebb halmazállapot lesz így már a fakanál helyett a kezünk fog kelleni hozzá.
Ha meg van masszánk akkor dió nagyságú golyókat formázunk majd sütőpapíros tepsire helyezzük.
Valamennyi hely legyen közöttük, hiszen sütés közben térfogata nő.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt kész, figyelni kell hogy süljön meg de még fehér maradjon a tészta. Ne piruljon meg!
Még langyosan egy kiskanál segítségével közepét kikaparjuk.
Hűlni hagyjuk.
Krém
Ha a tej felforrt, a lisztes keveréket beleöntjük, a lángot levesszük alatta kicsit és gyors keverés mellett készre főzzük.
Félretesszük hűlni.
Robotgép segítségével a puha margarin, a porcukrot és vaníliás cukrot habosra keverjük majd hozzáadjuk a kihűlt krémet és simára habosítjuk.
Összeállítás
Hűtőben kihűtjük.
Egy ecset segítségével felvisszük külsejére az ételfestéket. (Tetszés szerint!)
Majd kristálycukorba forgatjuk.
Tetejére akár marcipánból kiszúrt levelet is tehetünk, vagy rendes kis levelet is ( erre vigyázzünk, hogy ne egye meg senki! :) !
Őszibarack sütemény
Hozzávalók
Tészta:
Díszítés:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Tészta
A sütőport a liszthez adjuk, majd a keverékhez szitáljuk fokozatosan és összekeverjük. A végére ez keményebb halmazállapot lesz így már a fakanál helyett a kezünk fog kelleni hozzá.
Ha meg van masszánk akkor dió nagyságú golyókat formázunk majd sütőpapíros tepsire helyezzük.
Valamennyi hely legyen közöttük, hiszen sütés közben térfogata nő.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt kész, figyelni kell hogy süljön meg de még fehér maradjon a tészta. Ne piruljon meg!
Még langyosan egy kiskanál segítségével közepét kikaparjuk.
Hűlni hagyjuk.
Krém
Ha a tej felforrt, a lisztes keveréket beleöntjük, a lángot levesszük alatta kicsit és gyors keverés mellett készre főzzük.
Félretesszük hűlni.
Robotgép segítségével a puha margarin, a porcukrot és vaníliás cukrot habosra keverjük majd hozzáadjuk a kihűlt krémet és simára habosítjuk.
Összeállítás
Hűtőben kihűtjük.
Egy ecset segítségével felvisszük külsejére az ételfestéket. (Tetszés szerint!)
Majd kristálycukorba forgatjuk.
Tetejére akár marcipánból kiszúrt levelet is tehetünk, vagy rendes kis levelet is ( erre vigyázzünk, hogy ne egye meg senki! :) !
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?