Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Őszibarack sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

25 dkg puha margarin
2 dl tejföl
25 dkg porcukor
2 db tojássárga
75 dkg finomliszt

Krém:

4 dl tej
5 ek. finomliszt
25 dkg margarin
25 dkg porcukor

Díszítés:

zöld, piros ételfesték
kristálycukor
levélke
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tészta

A margarint, a tejföllel, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgákkal simára keverjük, habosítjuk.
A sütőport a liszthez adjuk, majd a keverékhez szitáljuk fokozatosan és összekeverjük. A végére ez keményebb halmazállapot lesz így már a fakanál helyett a kezünk fog kelleni hozzá.
Ha meg van masszánk akkor dió nagyságú golyókat formázunk majd sütőpapíros tepsire helyezzük.
Valamennyi hely legyen közöttük, hiszen sütés közben térfogata nő.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt kész, figyelni kell hogy süljön meg de még fehér maradjon a tészta. Ne piruljon meg!
Még langyosan egy kiskanál segítségével közepét kikaparjuk.
Hűlni hagyjuk.

Krém

A tejet feltesszük forralni. Mikor már langyos kb. a felét kimerjük rá a lisztre, összekeverjük.
Ha a tej felforrt, a lisztes keveréket beleöntjük, a lángot levesszük alatta kicsit és gyors keverés mellett készre főzzük.
Félretesszük hűlni.
Robotgép segítségével a puha margarin, a porcukrot és vaníliás cukrot habosra keverjük majd hozzáadjuk a kihűlt krémet és simára habosítjuk.

Összeállítás

A kikapart golyócskák közepére krémet kanalazunk, majd a kettő fél golyócskát összeillesztjük.
Hűtőben kihűtjük.
Egy ecset segítségével felvisszük külsejére az ételfestéket. (Tetszés szerint!)
Majd kristálycukorba forgatjuk.
Tetejére akár marcipánból kiszúrt levelet is tehetünk, vagy rendes kis levelet is ( erre vigyázzünk, hogy ne egye meg senki! :) !
Őszibarack sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
70 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!