Kókuszrózsa
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket.
A töltelék hozzávalóit a kókuszreszelék kivételével egy habüstbe tesszük, és egy vízzel telt lábas fölött a tűzhelyen elektromos habverővel kemény, fényes habbá verjük. Levesszük a gőzről, hozzákeverjük a kókuszt. Kihűtjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A megkelt cipókat vékony téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük a krémmel, feltekerjük. Kb. 0,5 cm-es darabokat vágunk le belőle, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket úgy, hogy a közepüket kissé kinyomjuk. Az előmelegített sütőbe toljuk, és halvány rózsaszínűre sütjük. A maradék tésztával és krémmel ugyanígy járunk el.
Kókuszrózsa
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket.
A töltelék hozzávalóit a kókuszreszelék kivételével egy habüstbe tesszük, és egy vízzel telt lábas fölött a tűzhelyen elektromos habverővel kemény, fényes habbá verjük. Levesszük a gőzről, hozzákeverjük a kókuszt. Kihűtjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A megkelt cipókat vékony téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük a krémmel, feltekerjük. Kb. 0,5 cm-es darabokat vágunk le belőle, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket úgy, hogy a közepüket kissé kinyomjuk. Az előmelegített sütőbe toljuk, és halvány rózsaszínűre sütjük. A maradék tésztával és krémmel ugyanígy járunk el.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?