Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Diós kifli Veroni konyhájából

Veroni receptje https://www.sutnijo.hu/profil/21165-veroni
Diós kifli Veroni konyhájából
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

Tészta

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 csomag Dr. Oetker Sütőpor
  • 1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
  • 20 dkg margarin
  • 2 egész tojás
  • 6 dkg porcukor
  • kb. 1 dl tej
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • csipet só
  • 1 teáskanál rum vagy Dr. Oetker rumaroma

Töltelék

  • 40 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 1,5 bio citrom reszelt héja
  • 1 marék mazsola ( elhagyható)
  • 2 teáskanál Dr. Oetker rumaroma vagy rum
  • csipet őrölt fahéj
Veroni Veroni receptje

Elkészítés

Tészta elkészítése:

A tésztához a hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd 4 részre osztjuk. Minden részt kör alakúra nyújtunk, kb. 2-3 mm vastagra, majd minden kör alakú tésztát 8 db. háromszögre vágunk.

Töltelék elkészítése:

A darált diót összekeverjük a száraz hozzávalókkal, majd a felforrósított tejjel leöntjük és jól elkeverjük. Ezután ízesítjük a rummal. Ha kihűlt, a háromszög alakú tészták közepére halmozzuk szépen elosztva, majd a tésztát a szélétől kezdve feltekerjük. Jó dundi kifliket kapunk.

Sütés:

A kis kifliknek a tetejét egész tojással megkenjük, sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk ( ne túl szorosan), majd előmelegített sütőben, kb. 220 fokon 40 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha szépen megpirult a teteje. Miután hűlt, porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat kívánok!

Vélemények

Veroni

Veroni
2018.03.12. | 15:50

Szuper finom, amint elkészült, szinte azonnal elfogyott! Isteni!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató