Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Diós kifli Veroni konyhájából

Veroni receptje https://www.sutnijo.hu/profil/21165-veroni
Diós kifli Veroni konyhájából
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

Tészta

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 csomag Dr. Oetker Sütőpor
  • 1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
  • 20 dkg margarin
  • 2 egész tojás
  • 6 dkg porcukor
  • kb. 1 dl tej
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • csipet só
  • 1 teáskanál rum vagy Dr. Oetker rumaroma

Töltelék

  • 40 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 1,5 bio citrom reszelt héja
  • 1 marék mazsola ( elhagyható)
  • 2 teáskanál Dr. Oetker rumaroma vagy rum
  • csipet őrölt fahéj
Veroni Veroni receptje

Elkészítés

Tészta elkészítése:

A tésztához a hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd 4 részre osztjuk. Minden részt kör alakúra nyújtunk, kb. 2-3 mm vastagra, majd minden kör alakú tésztát 8 db. háromszögre vágunk.

Töltelék elkészítése:

A darált diót összekeverjük a száraz hozzávalókkal, majd a felforrósított tejjel leöntjük és jól elkeverjük. Ezután ízesítjük a rummal. Ha kihűlt, a háromszög alakú tészták közepére halmozzuk szépen elosztva, majd a tésztát a szélétől kezdve feltekerjük. Jó dundi kifliket kapunk.

Sütés:

A kis kifliknek a tetejét egész tojással megkenjük, sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk ( ne túl szorosan), majd előmelegített sütőben, kb. 220 fokon 40 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha szépen megpirult a teteje. Miután hűlt, porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat kívánok!

Vélemények

Veroni

Veroni
2018.03.12. | 15:50

Szuper finom, amint elkészült, szinte azonnal elfogyott! Isteni!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!