Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zserbó Muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

30 dkg puha margarin
20 dkg cukor
4 db tojás
30 dkg liszt
24 dkg darált dió
2 dl tej
6 evőkanál sárgabaracklekvár
24 teáskanál sárgabaracklekvár (muffinonként 1 kávéskanál)

Csokimáz:

14 dkg puha vaj
15 dkg cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Elkészítés
1.Egy nagy tálban keverjük habosra a puha margarint a cukorral, illetve a vanillincukorral.
2.Adjuk hozzá egyenként a tojásokat, és keverjük addig, amíg homogén elegyet kapunk.
3.A lisztet dolgozzuk el jól a sütőporral és a darált dióval. Keverjünk hozzá hat evőkanál baracklekvárt, majd adagoljuk folyamatos keverés mellett a tojásos masszához a tejjel együtt.
4.A muffin tepsit béleljük ki papír kapszlival, és háromnegyedig töltsünk meg minden mélyedést.
5.Tegyünk mindegyik közepébe egy teáskanál lekvárt. Süssük előmelegített sütőben 180 °C-ra 20-25 percig.
6.A kakaót a cukorral elegyítsük össze , keverjük hozzá a puha vajat . Óvatosan melegítsük meg olvadásig. A mázat csorgassuk a muffinok tetejére. Díszíthetjük cukorkákkal. Hagyjuk állni, amíg a csokoládé megköt, 24 db muffin lesz belőle.
Jó étvágyat hozzá .Nagyon finom

Alternatív elkészítés

Ez a süti dupla adagban készült 12 db-os a Muffin sütő így 24 db lett belőle, a recept is duplán van. Jobb és finomabb mint a zserbó és az Ünnepi asztalon a helye .
Zserbó Muffin Zserbó Muffin Zserbó Muffin Zserbó Muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!