Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Linzer

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

1 kg liszt
30 dkg porcukor
60 dkg margarin
2 db tojássárgája
késhegynyi só
1 db citrom héja
fahéj

Kenéshez lekvár:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tészta elkészítése

Minden hozzávalót, aminek hidegnek kell lennie egy tálba teszünk és jól összegyúrjuk. Türelemmel kell összedolgozni, mert az elején nehezen áll össze, de a végeredmény egy csodás citrom illatú tészta lesz. Betesszük a hűtőbe kb. 2 órára. Utána vékonyra kinyújtjuk és formával kiszúrjuk. A formák fele középen lyukas. Sütőpapírral bélelt tepsiben 8-10 percig sütjük. Amikor kihűlt, egy-egy teli és egy-egy lyukas formát lekvárral összeragasztunk.
Linzer

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!