Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Flana tallér

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

40 dkg finomliszt
10 dkg keményítő
2 evőkanál tejföl
25 dkg vaj

Krém:

1 csomag főzés nélküli csokoládé pudingpor
250 ml tej
15 dkg porcukor
15 dkg vaj

Máz:

9 teáskanál kristálycukor
5 teáskanál víz
2 evőkanál vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tészta

A tészta összeállításához vegyítsük össze az átszitált lisztet, keményítőt, sütőport és a vaníliás cukrot. Tegyük hozzá a többi alapanyagot és gyúrjunk puha tésztát. Csomagoljuk folpackba és tegyük egy órára a hűtőbe.
A lehűtött tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk 3-5 mm vastagságúra, majd szaggassunk öt centiméteres köröket, és fektessük sütőpapírral bélelt sütőlemezre. 180 fokon süssük 10-12 percig ügyelve arra, hogy világos maradjon a süteményünk. Az elkészült korongokat, tegyük félre hűlni. Ebből az adagból, nagyjából 24 db korong készül.

Krém

A megadott utasítás szerint keverjük habosra a tejet a pudingporral. Egy másik tálban habosítsuk a vajat, a porcukorral és vaníliás cukorral, majd dogozzuk össze a kétféle krémet és ezt is tegyük a hűtőbe.

Máz

A cukrot forraljuk fel a vízzel, főzzünk belőle szirupot. Húzzuk le a tűzről, kissé hagyjuk hűlni, majd adjuk hozzá az átszitált kakaót. Alacsony fokozaton főzzük tovább, adjuk hozzá a hideg vajat és folyamatos keverés között, dolgozzuk bele a masszába. Fényes, homogén, nyúlós massza lesz, amit hagyjunk kicsit hűlni, a használat előtt.

Összeállítás

Összeállításhoz a krémet adagoljuk habzsákba, nyomjunk tetszőleges mennyiséget egy korongra, majd egy másikkal fedjük be. Az elkészült korongok tetejét mázzal be vonjuk.

Alternatív elkészítés

Tálalás előtt egy nappal előbb süssük meg, majd tároljuk hűtőben, így az ízek jól összeérnek.
Flana tallér Flana tallér Flana tallér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!