Cake pops (süti nyalóka)
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Bevonat:
Díszítés:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Először a piskótát készítjük el; a vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és jól elkeverjük benne.
Belereszeljük a gyümölcsök héját, hozzáadjuk a sót és a sütőport, majd evőkanalanként a lisztet is a masszához adjuk. A tésztát a formába kanalazzuk, és megsütjük. Végezzünk tűpróbát is! Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet; egy lábasban csomómentesre keverjük a tejet és a lisztet (tettem bele egy kevés puncsos pudingport, hogy szép rózsaszín színe legyen), majd közepes lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.
Levesszük a tűzről, és néha-néha megkevergetve hűlni hagyjuk.
Egy másik edényben habosra keverjük a vajat, és lassan hozzákeverjük a cukrot. Addig keverjük, amíg szemcsés.
A kihűlt tejes krémet kanalanként a vajas krémhez adjuk, és megpróbáljuk minél krémesebbre kavarni (ez legalább 4-5 perc), végül hozzáadjuk a vaníliát, és félretesszük.
Ha a piskóta teljesen kihűlt, egy edénybe tesszük, és minél kisebb darabokra törjük össze (Robotgéppel csináltam, és jó morzsás lett az egész).
Ha már megvannak a kis morzsák, hozzáadjuk a krémet is, amitől majd összeáll az egész massza, és formázható lesz, jól összekeverjük.
Megragadunk egy kis tésztát (legegyszerűbb fagylaltos kanállal szedni), és kézzel golyókat formálunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Ha az összes tészta elfogyott, az egész tepsit a hűtőbe rakjuk. Elkészítjük a bevonathoz a mázat, a fehérjét alaposan felverjük, hozzáadagolva a porcukrot. Ha a golyócskák jól lehűltek, elővesszük a pálcikákat, és minden gömböcbe beleszúrunk egy pálcikát úgy, hogy előtte a mázba mártjuk. Tálcára tesszük golyóval lefelé, várunk, hogy egy kicsit megkössön a máz. Aztán a golyókat megforgatjuk a mázban, pohárba állítjuk a pálcika legyen a pohárban, bemázazzuk mindet, várunk annyit, hogy már ne csurogjon,de még ne is kössön meg, és beleforgatjuk a dekorálásra szánt cukorba,csokidarába.
Tálalás
Cake pops (süti nyalóka)
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Bevonat:
Díszítés:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Először a piskótát készítjük el; a vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és jól elkeverjük benne.
Belereszeljük a gyümölcsök héját, hozzáadjuk a sót és a sütőport, majd evőkanalanként a lisztet is a masszához adjuk. A tésztát a formába kanalazzuk, és megsütjük. Végezzünk tűpróbát is! Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet; egy lábasban csomómentesre keverjük a tejet és a lisztet (tettem bele egy kevés puncsos pudingport, hogy szép rózsaszín színe legyen), majd közepes lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.
Levesszük a tűzről, és néha-néha megkevergetve hűlni hagyjuk.
Egy másik edényben habosra keverjük a vajat, és lassan hozzákeverjük a cukrot. Addig keverjük, amíg szemcsés.
A kihűlt tejes krémet kanalanként a vajas krémhez adjuk, és megpróbáljuk minél krémesebbre kavarni (ez legalább 4-5 perc), végül hozzáadjuk a vaníliát, és félretesszük.
Ha a piskóta teljesen kihűlt, egy edénybe tesszük, és minél kisebb darabokra törjük össze (Robotgéppel csináltam, és jó morzsás lett az egész).
Ha már megvannak a kis morzsák, hozzáadjuk a krémet is, amitől majd összeáll az egész massza, és formázható lesz, jól összekeverjük.
Megragadunk egy kis tésztát (legegyszerűbb fagylaltos kanállal szedni), és kézzel golyókat formálunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Ha az összes tészta elfogyott, az egész tepsit a hűtőbe rakjuk. Elkészítjük a bevonathoz a mázat, a fehérjét alaposan felverjük, hozzáadagolva a porcukrot. Ha a golyócskák jól lehűltek, elővesszük a pálcikákat, és minden gömböcbe beleszúrunk egy pálcikát úgy, hogy előtte a mázba mártjuk. Tálcára tesszük golyóval lefelé, várunk, hogy egy kicsit megkössön a máz. Aztán a golyókat megforgatjuk a mázban, pohárba állítjuk a pálcika legyen a pohárban, bemázazzuk mindet, várunk annyit, hogy már ne csurogjon,de még ne is kössön meg, és beleforgatjuk a dekorálásra szánt cukorba,csokidarába.
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?