Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Cake pops (süti nyalóka)

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

450 g vaj,vagy margarin
300 g cukor
7 db tojás
csipet só
450 g liszt
1 citrom és egy narancs héja

Krém:

350 ml tej
60 g liszt
225 g vaj
100 g cukor
2 ek. vanília kivonat
pudingpor (ízlés szerint)

Bevonat:

1 tojásfehérje
25 dkg porcukor

Díszítés:

kristálycukor, dr. oetker tortadara színes, Dr. Oetker Tortadara kakaós stb.
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Hurkapálcát vagy műanyag nyalóka pálcát, vagy amivel a kávét kevergetik,kis műanyag pálcikát veszünk.

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük, és egy tepsi alját sütőpapírral kibéleljük, oldalait kivajazzuk, kilisztezzük.
Először a piskótát készítjük el; a vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és jól elkeverjük benne.
Belereszeljük a gyümölcsök héját, hozzáadjuk a sót és a sütőport, majd evőkanalanként a lisztet is a masszához adjuk. A tésztát a formába kanalazzuk, és megsütjük. Végezzünk tűpróbát is! Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet; egy lábasban csomómentesre keverjük a tejet és a lisztet (tettem bele egy kevés puncsos pudingport, hogy szép rózsaszín színe legyen), majd közepes lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.
Levesszük a tűzről, és néha-néha megkevergetve hűlni hagyjuk.
Egy másik edényben habosra keverjük a vajat, és lassan hozzákeverjük a cukrot. Addig keverjük, amíg szemcsés.
A kihűlt tejes krémet kanalanként a vajas krémhez adjuk, és megpróbáljuk minél krémesebbre kavarni (ez legalább 4-5 perc), végül hozzáadjuk a vaníliát, és félretesszük.
Ha a piskóta teljesen kihűlt, egy edénybe tesszük, és minél kisebb darabokra törjük össze (Robotgéppel csináltam, és jó morzsás lett az egész).
Ha már megvannak a kis morzsák, hozzáadjuk a krémet is, amitől majd összeáll az egész massza, és formázható lesz, jól összekeverjük.
Megragadunk egy kis tésztát (legegyszerűbb fagylaltos kanállal szedni), és kézzel golyókat formálunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Ha az összes tészta elfogyott, az egész tepsit a hűtőbe rakjuk. Elkészítjük a bevonathoz a mázat, a fehérjét alaposan felverjük, hozzáadagolva a porcukrot. Ha a golyócskák jól lehűltek, elővesszük a pálcikákat, és minden gömböcbe beleszúrunk egy pálcikát úgy, hogy előtte a mázba mártjuk. Tálcára tesszük golyóval lefelé, várunk, hogy egy kicsit megkössön a máz. Aztán a golyókat megforgatjuk a mázban, pohárba állítjuk a pálcika legyen a pohárban, bemázazzuk mindet, várunk annyit, hogy már ne csurogjon,de még ne is kössön meg, és beleforgatjuk a dekorálásra szánt cukorba,csokidarába.

Tálalás

A tojásfehérjés máz helyett használhatunk,olvasztott csokoládét is.
Cake pops (süti nyalóka)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!