sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mandulás-csoki-magos

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

20 dkg Rama sütőmargarin
2 bögre (2,4 dl-es) kristálycukor
1 db tojás
2 teáskanál vanília aroma
1,5 bögre darált mandula
2,5 bögre liszt
10 dkg étcsokoládé
15-20 szem dió

Mogyorós-mogyorókrémes:

22,5 dkg Rama sütőmargarin
3 bögre (2,4 dl-es) kristálycukor
1 db tojássárgája
2 evőkanál vanília aroma
1,5 bögre darált mogyoró
2,5 bögre liszt
10 dkg csokis mogyorókrém
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A margarint a sütés előtt 1-2 órával kiveszem a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen. Ledarálom a mandulát és/vagy a mogyorót. Mielőtt elkezdem összekeverni a sütemény tésztáját, begyújtom és 180 °C-ra állítom a sütőt, hogy bemelegedjen, mire beteszem a sütit. A tepsit kibélelem sütőpapírral.

Mandulás-csokis-magos: A szobahőmérsékletű margarint, a tojást, a 2 bögre cukrot és a vaníliaaromát egy tálba teszem és robotgéppel összekeverem. A lisztbe belekeverem a darált mandulát, majd apránként a masszához adagolom. Ha már nem bírja a gép, fakanállal, vagy kézzel folytatom a keverést. Nem lesz ragadós és jól formázható. Diónyi gömböket formázok, majd egymástól kicsit távolabb a tepsibe teszem. Az ujjammal kis mélyedést csinálok, és abba teszem a csokit. Rá 1 szem mogyoró v. bármilyen magocska jöhet. Kb. 15 percig sütöm, amíg a sütik teteje kissé megpirul.

Mogyorós-mogyorókrémes: A szobahőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját, a 3 bögre cukrot és a vaníliaaromát egy tálba teszem és robotgéppel összekeverem. A lisztbe belekeverem a darált mogyorót, majd apránként a masszához adagolom. Ha már nem bírja a gép, fakanállal vagy kézzel folytatom a keverést. Nem lesz ragadós és jól formázható. Diónyi gömböket formázok, majd egymástól kicsit távolabb a tepsibe teszem. Az ujjammal kis mélyedést csinálok, és abba teszem a Nutellát. Kb. 15 percig sütöm, amíg a sütik teteje kissé megpirul.

Tárolás

2 nap is lehet tárolni aztán meg megkeményedik !

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!