Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenyès hókifli

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tèszta:

12 dkg tejföl
15 dkg làgy vaj
25 dkg finomliszt
1 cs só

Töltelèk:

50 dkg gesztenyepürè ( fagyasztott 2 csomag)

Tetejère:

15 dkg porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tèszta

A tejfölt ès vajat fakanàllal kicsit összejeverjük, majd hozzàszitàljuk a lisztet ès (inkàbb kèzzel) tèsztàvà gyúrjuk.
Kicsit làgy lesz.
Kettè osztva 15 percig pihentetjük a hűtőben.

Elkèszìtès

Az egyik tèsztàt 12 rèszre osztjuk. 5 cm szèles,10 cm hosszúra elnyújtjuk ( nem baj ha nem szabàlyos tèglalap)
A gesztenyèt 24 rèszre osztjuk .
Egy darabot a tenyerünk közt kisodrunk 10 cm hosszúra ès a tèszta közepère tesszük, felhajtjuk rà a tèsztàt, összecsìpjük, majd finoman àtsodorhatjuk, hogy teljesen összeragadjon a tèszta.
A kèt vègèt behajtva kifli alakúra formàzzuk ès tepsire tesszük.
Előmelegìtett sütőben 180'C fokon 15-20 percig sütjük. Csak az aljànak kell megbarnulni akkor màr jó.
Mèg melegen az előkèszìtett vanìliàs porcukorba forgatjuk hogy ràolvadjon.
Melegen puha a tèszta, ezèrt egyszerűbb egy tàlcàn szètterìteni a porcukrot ès arra àtszedni a forró sütit , ne legyenek egymàson.
Gesztenyès hókifli Gesztenyès hókifli Gesztenyès hókifli Gesztenyès hókifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!