Gesztenyès hókifli
Hozzávalók
Tèszta:
Töltelèk:
Tetejère:
Elkészítés
Tèszta
Kicsit làgy lesz.
Kettè osztva 15 percig pihentetjük a hűtőben.
Elkèszìtès
A gesztenyèt 24 rèszre osztjuk .
Egy darabot a tenyerünk közt kisodrunk 10 cm hosszúra ès a tèszta közepère tesszük, felhajtjuk rà a tèsztàt, összecsìpjük, majd finoman àtsodorhatjuk, hogy teljesen összeragadjon a tèszta.
A kèt vègèt behajtva kifli alakúra formàzzuk ès tepsire tesszük.
Előmelegìtett sütőben 180'C fokon 15-20 percig sütjük. Csak az aljànak kell megbarnulni akkor màr jó.
Mèg melegen az előkèszìtett vanìliàs porcukorba forgatjuk hogy ràolvadjon.
Melegen puha a tèszta, ezèrt egyszerűbb egy tàlcàn szètterìteni a porcukrot ès arra àtszedni a forró sütit , ne legyenek egymàson.
Gesztenyès hókifli
Hozzávalók
Tèszta:
Töltelèk:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Tèszta
Kicsit làgy lesz.
Kettè osztva 15 percig pihentetjük a hűtőben.
Elkèszìtès
A gesztenyèt 24 rèszre osztjuk .
Egy darabot a tenyerünk közt kisodrunk 10 cm hosszúra ès a tèszta közepère tesszük, felhajtjuk rà a tèsztàt, összecsìpjük, majd finoman àtsodorhatjuk, hogy teljesen összeragadjon a tèszta.
A kèt vègèt behajtva kifli alakúra formàzzuk ès tepsire tesszük.
Előmelegìtett sütőben 180'C fokon 15-20 percig sütjük. Csak az aljànak kell megbarnulni akkor màr jó.
Mèg melegen az előkèszìtett vanìliàs porcukorba forgatjuk hogy ràolvadjon.
Melegen puha a tèszta, ezèrt egyszerűbb egy tàlcàn szètterìteni a porcukrot ès arra àtszedni a forró sütit , ne legyenek egymàson.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?