Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Puha mézespogácsa

Hajdú Andrásné receptje https://www.sutnijo.hu/profil/18803-hajdu-andrasne
Puha mézespogácsa
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

  • 125 g méz
  • 125 g margarin
  • 3 tojás
  • 25 dkg porcukor
  • fél citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg rozsliszt
  • 1 kávékanál Dr. Oetker Szódabikarbóna
  • 2 evőkanál mézeskalácsfűszer
  • tejszínnel elhabart tojás
  • 80 szem dió, mogyoró

Elkészítés

Tészta elkészítése

Felolvasztom a margarint a mézzel. A tojásokat simára keverem a porcukorral, a citromlével, majd a mézes keverékhez adom. Összekeverem a liszteket a szódabikarbónával, a mézeskalács fűszerkeverékkel és a reszelt citromhéjjal, ezután több részletben a mézes-tojásos keverékkel összedolgozom. Néhány órán át pihentetem, majd lisztezett munkalapon átgyúrom és 8 részre osztom a tésztát. Ezután rudakat sodrok a tésztából, amelyeket 10 egyenlő részre vágok. Kis gombócokat formálok, majd a tetejét megkenem a tejszínnel elhabart tojással és a tetejére nyomok egy-egy diót vagy mogyorót.

Sütés

200 fokos sütőben 10-12 percig sütöm. Miután kihűlt jól záródó dobozban tárolom.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!