Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Cukorszívek

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Cukorszívek
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

kb. 50 darabhoz

Tésztához

Mázhoz

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tésztához a hozzávalókat a fent megadott sorrendben egy keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) jól összedolgozzuk.

A tésztát enyhén lisztezett munkalapon kb. 4 mm vékony lappá nyújtjuk, szív alakú kiszúróformával kiszaggatjuk. A szíveket az előkészített tepsibe helyezzük. Majd a tepsit a sütő alsó középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10 perc

A megsült süteményeket sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

A cukormázat a tasakon lévő használati utasítás szerint elkészítjük, majd egy kenőecset segítségével a kihűlt szíveket a mázzal bevonjuk. Majd azonnal, még a máz megszilárdulása előtt a dekorszívvel díszítjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A díszítéshez tetszés szerint használhatunk Dr. Oetker Dekorcukrokat.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!