Boros keksz
Hozzávalók
Tèszta:
Elkészítés
Előkészítés
A lisztben elkeverjük a sütőport cukrot ès sót majd felvàltva hozàöntjük a bort ès az olajat.
Összegyúrjuk egy gombóccà ( nem lesz fènyes sima) pihentetjük a hűtőben 15 percet.
Sütès
Mindegyiket 15-18cm hosszú ujjnyi vèkony hengerre kisodorjuk( nem kell alàlisztezni) ès a kèt vègèt egymàsra hajtva egy gyűrű formàt kèszìtünk.
Tepsibe tesszük ès 180-190'C fokon 15-20 percig sütjük.
Mèg forrón megszórjuk porcukorral.
Alternatív elkészítés
Elkèszìthető vörösborral is.
Boros keksz
Hozzávalók
Tèszta:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A lisztben elkeverjük a sütőport cukrot ès sót majd felvàltva hozàöntjük a bort ès az olajat.
Összegyúrjuk egy gombóccà ( nem lesz fènyes sima) pihentetjük a hűtőben 15 percet.
Sütès
Mindegyiket 15-18cm hosszú ujjnyi vèkony hengerre kisodorjuk( nem kell alàlisztezni) ès a kèt vègèt egymàsra hajtva egy gyűrű formàt kèszìtünk.
Tepsibe tesszük ès 180-190'C fokon 15-20 percig sütjük.
Mèg forrón megszórjuk porcukorral.
Alternatív elkészítés
Elkèszìthető vörösborral is.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?