Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Boros keksz

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tèszta:

25 dkg liszt
7 dkg porcukor
6,5 dkg szőlőmagolaj
8 dkg fehèrbor
1 csipet só
1/2 kk örölt ànizs
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az ànizst elkeverjük 2 ek forró vìzben majd a borhoz öntjük.
A lisztben elkeverjük a sütőport cukrot ès sót majd felvàltva hozàöntjük a bort ès az olajat.
Összegyúrjuk egy gombóccà ( nem lesz fènyes sima) pihentetjük a hűtőben 15 percet.

Sütès

A tèsztàt 20 kicsi gombócra osztjuk.
Mindegyiket 15-18cm hosszú ujjnyi vèkony hengerre kisodorjuk( nem kell alàlisztezni) ès a kèt vègèt egymàsra hajtva egy gyűrű formàt kèszìtünk.
Tepsibe tesszük ès 180-190'C fokon 15-20 percig sütjük.
Mèg forrón megszórjuk porcukorral.

Alternatív elkészítés

Tojàs ès tejmentes.
Elkèszìthető vörösborral is.
Boros keksz Boros keksz Boros keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!