Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Darálós keksz

Bogi79 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/4459-bogi79
Darálós keksz
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

Tésztához

  • 125 g vaj
  • 200 g cukor
  • 1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
  • fél vaníliarúd kikapart magja
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 tojás (M)
  • 125 g darált mandula
  • 350 g finomliszt

Díszítéshez

Bogi79 Bogi79 receptje

Elkészítés

Tészta elkészítése

A vajat habosra keverjük, majd hozzákeverjük a cukrot, vaníliás cukrot, vaníliát és citromhéjat. Utána hozzáadjuk a tojásokat, mandulát és lisztet. Ezután kb. 1 órát pihentetjük a tésztát (de akár egy egész éjszakát is) a hűtőben.

Formázás + sütés

A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeveréses, alul-felül sütés 170 fokra), a tepsi(ke)t sütőpapírral béleljük ki.
A tésztát darálóba töltjük és kedvünk szerinti formára nyomjuk, majd alakítunk a tepsiben. Sütőtől függően 8-10 perc alatt megsütjük a kekszeket (akkor jó, ha elkezd pirulni a széle, de még nem lesz barna).

Díszítés

Ha elkészültek a kekszek, akkor akár díszítés nélkül is elfogyaszthatóak, viszont csokiba is márthatóak, majd színes cukrokkal is díszíthetőek.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!