Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Répák a földben

nrdaf receptje https://www.sutnijo.hu/profil/231-nrdaf
Répák a földben
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények , Pudingos desszertek, pohárkrémek
Másodlagos kategória: Aprósütemények , Desszertkrémek

Hozzávalók

A répás kekszekhez

A csokis kekszhez

A krémhez

nrdaf nrdaf receptje

Elkészítés

Előkészítés

A sütőt 160°C-ra előmelegítjük.

A répa alakú kekszekhez a cukrot, a lisztet, a sütőport és a vanillincukrot egy tálba tesszük. Kimérjük a Ramát, és szobahőmérsékletűnél pár fokkal melegebbre melegítjük mikróban, majd elmorzsoljuk vele a lisztes keveréket. Beleütünk 1 tojást és jól összegyúrjuk a masszát, míg nem tapad az ujjunkhoz. Ha nem formázható, kevés tejjel, vagy tejföllel lágyíthatjuk a masszát. 6 részre osztjuk a masszát, és a darabokat gömb alakúra, majd ujjnyi hengerré formázzuk. Alá, és fölé sütőpapírt téve ellapítjuk sodrófa segítségével. Éles késsel háromszögeket vágunk a masszából, amit sütőpapírral bélelt tepsire teszünk. A narancsszínű ételfestékkel bekenjük a háromszögeket erre a célra használatos ecsettel, majd a maradék tésztából mindegyik répa felső részére zöldet készítünk. A tésztából egy kb. egy centis golyócskát kiveszünk, elsodorjuk, mintha gilisztát készítenénk gyurmából, majd a hüvelyk-és mutatóujjunk segítségével megnyomkodjuk és megformázunk egy kisebb téglalapot, amit a répák tetejére nyomkodunk, de csak finoman. Ezeket lefestjük egy másik konyhai kisecsettel zöldre. Tegyük az előmelegített sütőbe őket 1 percre, majd vegyük ki, és kenjük le mindet felvert tojással. A sütőbe visszatéve ellenőrizzük, mennyi idő alatt sülnek meg a kekszek, de nyolc percnél tovább ne hagyjuk bent, mert az általában elég neki. Ha nem elegendő, természetesen hagyhatjuk tovább is. Sütőrácson hagyjuk őket kihűlni.
A csokis kekszhez valókat hasonlóan osztjuk el, először a száraz anyagokat összekeverjük, elmorzsoljuk azt a lágy Ramával, majd összegyúrjuk a tojással. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a belőlük készült nagyobbacska "gilisztákat", amiket ujjal elnyomkodunk, és 8-10 percre mehetnek a sütőbe. Sütőrácson ezt is hűlni hagyjuk.
Közben a krémhez valókat előkészítjük.
Kimérünk fél liter tejet, belerakunk 4 ek. lisztet, és az 1 cs. vanillincukrot. Ezt felfőzzük. Közben a gépre hagyjuk, hogy kikeverje az olvasztott Rama és a cukor 1/3-át. Ha a vaníliás keverék kész, belekeverjük hadverővel a margarinos cukrot, és hagyjuk pihenni. Hasonló módon elkészítjük a puncsos, és a csokis krémet is.
A csokis kekszeket ledaráljuk, és a még meleg pudingokhoz keverünk a csokimorzsából 3-3 evőkanálnyit.
Előkészítünk kb. 22-26 kelyhet, és elosztjuk bennük a krémeket. Ha már majdnem kihűltek a kelyhek, mindegyikbe beleszúrunk 1-2 répát, és kanalazunk melléjük csokis keksztörmeléket is. De ezt tálalás előtt is elkészíthetjük, így végig ropogós marad a keksz.

Tálalás

22-26 kehelyhez elég a recept.

Tárolás

Hűtőben, vagy hűvös helyen tartsuk őket. 1-1,5 hétig elállnak, de addig úgy is elfogynak.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A kekszek sütésénél nagyon figyeljünk, mert a tészta könnyen megéghet. A csokis rudakat, ha nem egyben akarjuk meghagyni, érdemes felvágni őket azonnal, mikor kivettük, mert gyorsan keksz-állagúvá érnek.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!