Répák a földben
Hozzávalók
A répás kekszekhez:
A csokis kekszhez:
A krémhez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A csokis kekszhez valókat hasonlóan osztjuk el, először a száraz anyagokat összekeverjük, elmorzsoljuk azt a lágy Ramával, majd összegyúrjuk a tojással. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a belőlük készült nagyobbacska "gilisztákat", amiket ujjal elnyomkodunk, és 8-10 percre mehetnek a sütőbe. Sütőrácson ezt is hűlni hagyjuk.
Közben a krémhez valókat előkészítjük.
Kimérünk fél liter tejet, belerakunk 4 ek. lisztet, és az 1 cs. vanillincukrot. Ezt felfőzzük. Közben a gépre hagyjuk, hogy kikeverje az olvasztott Rama és a cukor 1/3-át. Ha a vaníliás keverék kész, belekeverjük hadverővel a margarinos cukrot, és hagyjuk pihenni. Hasonló módon elkészítjük a puncsos, és a csokis krémet is.
A csokis kekszeket ledaráljuk, és a még meleg pudingokhoz keverünk a csokimorzsából 3-3 evőkanálnyit.
Előkészítünk kb. 22-26 kelyhet, és elosztjuk bennük a krémeket. Ha már majdnem kihűltek a kelyhek, mindegyikbe beleszúrunk 1-2 répát, és kanalazunk melléjük csokis keksztörmeléket is. De ezt tálalás előtt is elkészíthetjük, így végig ropogós marad a keksz.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Répák a földben
Hozzávalók
A répás kekszekhez:
A csokis kekszhez:
A krémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A csokis kekszhez valókat hasonlóan osztjuk el, először a száraz anyagokat összekeverjük, elmorzsoljuk azt a lágy Ramával, majd összegyúrjuk a tojással. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a belőlük készült nagyobbacska "gilisztákat", amiket ujjal elnyomkodunk, és 8-10 percre mehetnek a sütőbe. Sütőrácson ezt is hűlni hagyjuk.
Közben a krémhez valókat előkészítjük.
Kimérünk fél liter tejet, belerakunk 4 ek. lisztet, és az 1 cs. vanillincukrot. Ezt felfőzzük. Közben a gépre hagyjuk, hogy kikeverje az olvasztott Rama és a cukor 1/3-át. Ha a vaníliás keverék kész, belekeverjük hadverővel a margarinos cukrot, és hagyjuk pihenni. Hasonló módon elkészítjük a puncsos, és a csokis krémet is.
A csokis kekszeket ledaráljuk, és a még meleg pudingokhoz keverünk a csokimorzsából 3-3 evőkanálnyit.
Előkészítünk kb. 22-26 kelyhet, és elosztjuk bennük a krémeket. Ha már majdnem kihűltek a kelyhek, mindegyikbe beleszúrunk 1-2 répát, és kanalazunk melléjük csokis keksztörmeléket is. De ezt tálalás előtt is elkészíthetjük, így végig ropogós marad a keksz.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?