Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mogyorós kosárkák

brekus receptje https://www.sutnijo.hu/profil/5676-brekus
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények , Leveles tészták
Másodlagos kategória: Aprósütemények , Egyéb leveles tészták

Hozzávalók

  • 50 dkg leveles tészta

A töltelékhez

  • 4 tojás
  • Fél citrom lereszelt héja
  • 12,5 dkg cukor
  • 4 cl rum
  • 25 dkg darált mogyoró

A tetejére

  • 6 tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • Csokoládé- vagy cukormáz a bevonathoz
  • Vaj a formákhoz
brekus brekus receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tojások sárgáját a citromhéjjal és a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a rumot, óvatosan belekeverjük a nagyon kemény habbá vert tojásfehérjét, végül beleforgatjuk a darált mogyorót. A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, és 10-10 cm-es négyzetekre vágjuk. Kibéleljük velük a kivajazott kosárkaformákat, és elosztjuk bennük a mogyorós tölteléket. A kosárkákat a 200 sütőben aranyszínűre sütjük, azután kivesszük és hagyjuk kihűlni. A tetejükre kerülő tojáskrémhez a tojássárgáját a cukorral habosra verjük, majd a citromhéjat is belekeverjük. A keményítőt kevés vízzel elvegyítjük, és a tojásos-cukros krémhez adjuk. Gőz fölött sűrű krémmé keverjük, azután a sütemények tetejére simítjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni, végül vékonyan megkenjük csokoládé- vagy cukormázzal.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!