sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyorós kosárkák

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Mogyorós kosárkák

50 dkg leveles tészta

A töltelékhez:

4 tojás
Fél citrom lereszelt héja
12,5 dkg cukor
4 cl rum
25 dkg darált mogyoró

A tetejére:

6 tojássárgája
20 dkg cukor
1 ek. étkezési keményítő
Csokoládé- vagy cukormáz a bevonathoz
Vaj a formákhoz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojások sárgáját a citromhéjjal és a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a rumot, óvatosan belekeverjük a nagyon kemény habbá vert tojásfehérjét, végül beleforgatjuk a darált mogyorót. A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, és 10-10 cm-es négyzetekre vágjuk. Kibéleljük velük a kivajazott kosárkaformákat, és elosztjuk bennük a mogyorós tölteléket. A kosárkákat a 200 sütőben aranyszínűre sütjük, azután kivesszük és hagyjuk kihűlni. A tetejükre kerülő tojáskrémhez a tojássárgáját a cukorral habosra verjük, majd a citromhéjat is belekeverjük. A keményítőt kevés vízzel elvegyítjük, és a tojásos-cukros krémhez adjuk. Gőz fölött sűrű krémmé keverjük, azután a sütemények tetejére simítjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni, végül vékonyan megkenjük csokoládé- vagy cukormázzal.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
54 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!