Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Végtelen szerelem

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Végtelen szerelem
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

Tésztához

Ezen kívül

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit kivajazzuk, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A marcipánt apró darabokra vágjuk, és egy keverőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a margarint és konyhai robotgéppel sima masszává keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, vanillincukrot, a mézes fűszerkeveréket. A tojásokat egyenként fél percig legmagasabb fokozaton keverve a masszához adjuk. A lisztet a keményítővel, a sütőporral elkeverjük, és a masszához szitáljuk. A tésztát nyomózsákba töltjük és tetszés szerinti motívumokat nyomunk a tepsibe.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10 perc

Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A maradék marcipán masszát az ételfestékkel összegyúrjuk. Két-két borsónyi darabkát cseppé formázunk, majd egymás mellé helyezzük, és enyhén megnyomjuk úgy, hogy egy szívformát kapjunk. Ezzel díszítjük a süteményeket.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Marcipános cukormáz

A süteményeket bevonhatjuk cukormázzal is. Ehhez 50 g porcukrot összekeverünk négy evőkanál tejjel. Nyomózsákba öntjük, és a süteményeket bevonjuk vele.

A sütemény jól záródó fémdobozban akár 2 hétig is eltartható.

Vélemények

Feedepatisserie

Feedepatisserie
2012.02.12. | 14:22

Édes kifejezésmódja a szeretetnek.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!