Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Kókuszos szélmalom

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Kókuszos szélmalom
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Ezenkívül

  • Kevés vaníliás porcukor

Elkészítés

Elkészítés

A lisztben elvegyítjük a sütőport, és egy keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton jól összedolgozzuk. A tésztát megfelezzük, mindkét részt egy kb. 23 x 23 cm-es négyzetté nyújtjuk, majd kis négyzetekre (4,5 x 4,5 cm) vágjuk. A kis négyzeteket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, és egy éles késsel a sarkokat kb. 1 cm hosszan bevágjuk.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A porcukorban elvegyítjük a vanillincukrot, és keverés közben a habhoz adagoljuk, amíg a vágási felület látható marad. Végül a kókuszreszeléket keverjük rövid ideig a masszába. Két teáskanál segítségével mogyorónyi adagokat helyezünk a tésztanégyzetek közepébe. Ezután minden második sarkot a habra hajtunk, kicsit rányomkodjuk, és a süteményeket megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12 perc

Sütés után a süteményt a sütőpapírral együtt lehúzzuk a tepsiről, és egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt kevés vaníliaízű porcukorral megszórjuk.

Tálalás

Kb. 50 darab

Vélemények

ircsa61

ircsa61
2011.12.11. | 16:07

Egyszerre három adagot sütöttem mert a családom nagyon szereti a kókuszos sütiket. Mindenkinek nagyon ízlett .Könnyű a sütése.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató