Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Nagyi lekváros párnája

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Nagyi lekváros párnája
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

kb. 50 darabhoz

Gyúrt tészta

Ezenkívül

  • 100 g szilvalekvár
  • Porcukor

Elkészítés

Elkészítés

A lisztben elvegyítjük a sütőport, és egy keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a maradék hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) jól összedolgozzuk. A tésztát fóliába csavarjuk, és kb. 30 percre hideg helyre tesszük.

A tésztát egy enyhén belisztezett munkalapon 3 mm vékonyra nyújtjuk és hullámos tésztavágóval kb. 4,5 x 3,5 cm-es téglalapokra vágjuk. A téglalapok felét egy kivajazott és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Mindegyik darabra mogyorónyi nagyságú szilvalekvárt szedünk, majd ráfektetünk egy téglalapot, és a széleit kicsit összenyomkodjuk.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményeket megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10 perc

Sütés után a párnákat azonnal megszórjuk porcukorral, majd a sütőpapíron hagyva egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!