Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mandulás imádat

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Mandulás imádat
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

Mandulás díszítés

  • 100 g hámozatlan, egész mandula

Massza

  • 2 tojásfehérje (közepes méretű)
  • 125 g porcukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 50 g búzaliszt
  • 200 g hámozott, darált mandula
  • 2 evőkanál rózsavíz (bioboltból) vagy 2 evőkanál rum

Kenéshez

  • 1 tojássárgája (közepes méretű)
  • 1 evőkanál víz

Elkészítés

Elkészítés

A mandulás díszítéshez a mandulákat egy edényben felöntjük vízzel (fedje el), felforraljuk, és kb. 3 percig forrni hagyjuk. A mandulákat egy szitába szedjük, és hideg vízzel lehűtjük, majd meghámozzuk. Egy teflonos serpenyőben kb. 3 perc alatt kiszárítjuk, majd lehűtjük, és félbe vágjuk.

A masszához a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A többi hozzávalót egy konyhai robotgéppel egymás után hozzákeverjük. A masszából mogyoró nagyságú golyókat formálunk és három mandulát az oldalához nyomunk. A golyóknak kis csúcsot formálunk, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, és szobahőmérsékleten két órát száradni hagyjuk (ne fedjük le). Sütés előtt a tojássárgáját felverjük a vízzel és a süteményeket megkenjük.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12 perc

A süteményt egy sütőrácson hagyjuk megszilárdulni.

Tálalás

Kb. 50 darab

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató