Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mandulás imádat

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Mandulás imádat
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények

Hozzávalók

kb. 50 darabhoz

Massza

  • 2 tojásfehérje (közepes méretű)
  • 125 g porcukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 50 g búzaliszt
  • 200 g hámozott, darált mandula
  • 2 evőkanál rózsavíz (bioboltból) vagy 2 evőkanál rum

Mandulás díszítés

  • 100 g hámozatlan, egész mandula

Kenéshez

  • 1 tojássárgája (közepes méretű)
  • 1 evőkanál víz

Elkészítés

Elkészítés

A mandulás díszítéshez a mandulákat egy edényben felöntjük vízzel (fedje el), felforraljuk, és kb. 3 percig forrni hagyjuk. A mandulákat egy szitába szedjük, és hideg vízzel lehűtjük, majd meghámozzuk. Egy teflonos serpenyőben kb. 3 perc alatt kiszárítjuk, majd lehűtjük, és félbe vágjuk.

A masszához a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A többi hozzávalót egy konyhai robotgéppel egymás után hozzákeverjük. A masszából mogyoró nagyságú golyókat formálunk és három mandulát az oldalához nyomunk. A golyóknak kis csúcsot formálunk, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, és szobahőmérsékleten két órát száradni hagyjuk (ne fedjük le). Sütés előtt a tojássárgáját felverjük a vízzel és a süteményeket megkenjük.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12 perc

A süteményt egy sütőrácson hagyjuk megszilárdulni.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!