Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Ananászos habcsók

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 60 darabhoz

  • 100 g aszalt, cukrozott ananász
  • 3 evőkanál fehér rum

A habmasszához

  • 3 tojásfehérje
  • 120 g finom szemcséjű cukor
  • 1 csipetnyi só
  • Fél zöldcitrom (lime) reszelt héja
  • 200 g Kókuszreszelék

A mázhoz

A díszítéshez

  • Néhány piros kandírozott cseresznye
  • Néhány aszalt, cukrozott ananászdarab
  • Kevés citromhéj

Elkészítés

Elkészítés

Az ananászdarabokat nagyon finomra vagdalva tálba tesszük, elkeverjük a rummal, és állni hagyjuk – kb. 1 órát –, amíg az ananász a rumot teljesen felszívja. A habmasszához a tojásfehérjét elektromos habverővel a legmagasabb fokozaton olyan keményre verjük, hogy a késvágás a habban látható maradjon, majd rövid idő alatt beleverjük a cukrot és a sót. A reszelt citromhéjat, kókuszreszeléket és a beáztatott ananászdarabokat óvatosan beleforgatjuk. A masszából két teáskanállal (sütőpapírral fedett) sütőlemezekre – egymástól megfelelő távolságra – kis halmokat rakunk. A lemezeket egymás után (légkeverős sütőnél egyszerre) sütőbe helyezzük.

Alsó és felső sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 120 °C (előmelegítve)
Gáz: 1 – 2 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 perc sütőlemezenként

A habcsókokat a sütőpapírral süteményrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. A mázat a csomagoláson lévő leírás szerint elkészítjük. A habcsókok tetejét megkenjük a mázzal, mindegyikre apróra vágott cseresznyét, ananászdarabokat és citromhéjat teszünk, majd hagyjuk a mázat megszáradni.

Ez, és még több hasonló recept megtalálható a Grafo Könyvkiadó és Terjesztő Kft. gondozásában megjelent Dr. Oetker – Kanalas aprósütemények című könyvben is.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!