Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Kávés cookie fehércsokoládéval

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Kávés cookie fehércsokoládéval
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Aprósütemények , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 65 darabhoz

Tésztához

Ezenkívül

  • 75 g fehércsokoládé
  • 3 csapott evőkanál instant kávépor
  • 1 evőkanál tej

Díszítéshez

  • 25 g fehércsokoládé

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit sütőpapírral béleljük. A fehércsokoládét apró darabokra törjük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

Egy keverőedényben a margarint konyhai robotgéppel (habverő) habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, vanillincukrot, a sót, míg egy sűrű masszát kapunk. A tojásokat egyenként fél percig a legmagasabb fokozaton keverve a masszához adjuk. A lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát egy keverőtálban összekeverjük, és a tejjel felváltva a tojásos masszához adagoljuk.

A fehércsokoládét háromnegyedét a massza feléhez keverjük. A massza másik feléhez hozzáadjuk az instant kávéport és a tejet. Egy teáskanál segítségével mindkét masszából egy-egy diónyi nagyságú (kb. fél teáskanálnyi) halmot a tepsiben egymás mellé illesztünk.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 8 perc

Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A díszítéshez a maradék fehércsokoládét egy fagyasztózacskóba tesszük és lezárjuk. Vízfürdőben, lassan melegítve a csokoládét megolvasztjuk. Majd a zacskó egyik sarkát kivágjuk és a csokoládét ízlés szerint a süteményre csurgatjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A sütemény jól záródó fémdobozban akár 2 hétig is eltartható.

Vélemények

Ibi53

Ibi53
2014.01.13. | 00:31

Elég időigényes volt kiskanállal a tepsibe rakogatni.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!