Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókuszhabos csiga

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

40 dkg liszt
25 dkg margarin
pici só
4 dkg cukor
4 tojássárgája
tejben megfuttatott élesztő 3 dkg

Krém:

3 tojásfehérje
20 dkg kristálycukor
5 dkg kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit bedagasszuk, és 3 egyforma súlyúra osszuk. Téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 1/2 cm vastag legyen. A tojásfehérjéket gőz felett a cukorral keményre verjük, egy kis citromlét is csurgassunk bele. Én a habot kenem a tésztára, megszórom a kókusszal, majd feltekerem, és a hűtőbe teszem lisztezett tálcára. A másik két tésztával is így járok el, majd az első tésztát recés késsel 1 cm vastagra szeletelem, és zsírpapírral bélelt tepsibe rakosgatom kellő távolságra, hogy kelés közben ne érjenek össze. Mind a három tekercset felvágom, és az első tepsit 10 perc után már teszem is a sütőbe, amit 180 fokon előmelegítettem. Világosra sütjük, ezen a hőfokon légkeverékesben. Figyelni kell, mert gyorsan sül, nehogy megégjen.

Tálalás

2 és fél sütőtepsi mennyiség jön ki belőle.

Tárolás

1 hétig letakarva, vagy dobozban is eláll, finom puha marad.
Kókuszhabos csiga

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
41 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
55 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!