Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Cirtommázas tündérkekszek

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Cirtommázas tündérkekszek

8 dkg vaj
5 dkg porcukor
2 tojás
1 citrom héja
25 dkg liszt
csipet só
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

A díszítéshez:

10 dkg porcukor
1 citrom leve
ehető cukorgyönygyök
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Sütőt előmelegíteni!

Elkészítés

A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, aztán belekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót és a citromhéjat.
Tésztává gyúrjuk, cipót formálunk belőle, majd fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük fél órára.
Ezt követően diónyi gombócokat készítünk belőle, ezeket ellapítjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, és 180°C -on 10 perc alatt megsütjük.
A díszítésnél a porcukorhoz annyi citromlevet adunk, hogy jó sűrű, krémes, de kenhető legyen.
Ezzel kenjük meg a kihűlt kekszeket, megszórjuk a cukorgyöngyökkel, és megvárjuk, hogy megdermedjen a máz.

Tálalás

Ez kb. 30 darabhoz elegendő mennyiség!

Tárolás

Dobozban, szobahőmérsékleten.

Alternatív elkészítés

Egy darab: 94 KCAL.
Jó étvágyat kívánok :))
Cirtommázas tündérkekszek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!